Μάθαμε γιατί οι Γιαπωνέζες έχουν ελάχιστες Πιθανότητες να εμφανίσουν Καρκίνου του Μαστού! Δεν Φαντάζεστε τον λόγο

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προληφθεί. Είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά, να ασκείστε τακτικά, να αποφεύγετε αγχωτικές καταστάσεις και περιβαλλοντικές τοξίνες. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι μαστογραφίες μπορούν να σας βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Όμως, η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις μαστογραφίες, πυροδοτεί την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Με άλλα λόγια, αντί να προλαμβάνουν τον καρκίνο, οι μαστογραφίες συχνά οδηγούν σε υπερβολική διάγνωση και υπερβολική θεραπεία.

Εστιάστε στις διατροφικές σας συνήθειες. Αυξήστε την πρόσληψη ιωδίου. Παρά το γεγονός ότι το ιώδιο συνδέεται κυρίως με το θυρεοειδή αδένα, τα αποθέματα ιωδίου είναι περισσότερο συγκεντρωμένα στο στήθος. Το γεγονός αυτό, καθιστά το ιώδιο απαραίτητο για τις γυναίκες.

Το ιώδιο, είναι επίσης σημαντικό για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα βρέφη. Τα αποθέματα ιωδίου στο σώμα, εγγυούνται ότι το μωρό παίρνει αρκετό ιώδιο. Οι γυναίκες με ανεπάρκεια ιωδίου, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας και ακόμη καρκίνο του μαστού.

Ανεπάρκεια ιωδίου και καρκίνος του μαστού

Το ιώδιο διεγείρει την παραγωγή οιστρογόνων, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αναπαραγωγικού καρκίνου και καρκίνο του μαστού. Τα χαμηλά επίπεδα ιωδίου αυξάνουν την ευαισθησία των οιστρογόνων στο μαστό, και αυτό δημιουργεί τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.

Ο Dr. Bernard Eskin, πρωτοπόρος στην έρευνα ιωδίου, λέει ότι η έλλειψη ιωδίου στον ιστό του μαστού οδηγεί σε προ-καρκινικές αλλοιώσεις και μόνο το ιώδιο μπορεί να τις αποτρέψει. Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το ιώδιο μπορεί να προκαλέσει απόπτωση και αναστολή ανάπτυξης του όγκου και τα φυσιολογικά κύτταρα να παραμείνουν ανέπαφα.

Οι Αμερικανίδες σήμερα

Το ποσοστό καρκίνου του μαστού στις γυναίκες της Ιαπωνίας, είναι 66 τοις εκατό μικρότερο από τις γυναίκες στην Αμερική. Είναι το ιώδιο που κάνει όλη τη διαφορά. Η πρόσληψη ιωδίου στις ΗΠΑ, εκτιμάται σε 150 μικρογραμμάρια, ενώ οι γυναίκες στην Ιαπωνία παίρνουν 25 φορές υψηλότερη δόση.

Η έλλειψη ιωδίου, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις στατιστικές. Το αλάτι είναι η μόνη πηγή ιωδίου για τους περισσότερους Αμερικανούς. Όμως, οι γυναίκες αποφεύγουν το αλάτι.

Οι περιβαλλοντικές τοξίνες, συμβάλλουν επίσης σε αυτό το πρόβλημα. Αυτές οι τοξίνες επισυνάπτουν στους υποδοχείς των κυττάρων για το ιώδιο, τους κλείνουν και το σώμα δεν μπορεί να το απορροφήσει.

Το Ιώδιο στη φύση

Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει σχεδιαστεί για να παράγει ιώδιο, αλλά μπορεί να το πάρει από άλλες πηγές. Να τρώτε περισσότερα cranberries, φασόλια, ολόκληρες πατάτες, αυγά, τόνο, γαρίδες, σολομό, και αστακό.

Τα φύκια είναι ένα βασικό συστατικό στα Ιαπωνικά πιάτα, και είναι πλούσια σε ιώδιο. Τα Ασιατικά σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα καταστήματα αλυσίδων, πωλούν αποξηραμένα φύκια. Προσθέστε τα σε μαγειρεμένες σούπες, βραστά, φασόλια, και άλλες σπεσιαλιτέ σας.

Μια πρόσφατη Ιαπωνική μελέτη έδειξε, ότι τα φύκια περιέχουν 10 φορές περισσότερο ιώδιο, και μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο του μαστού. Συγκρίνονται με τη φθοροουρακίλη, ένα κοινό χημικό φάρμακο.

 

Πηγή: fumara.gr