Κοιμάστε βαμμένες; Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα σας τρομάξουν για πάντα

Έχει συμβεί σε όλους μας: γυρνάμε σπίτι αργά το βράδυ, έχουμε πιει ένα δύο ποτά ενώ δουλεύαμε από το πρωί και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να βρεθούμε το συντομότερο δυνατό στο κρεβάτι μας.

Τι θυσιάζουμε σε αυτή την περίπτωση; Κάποιες -κι εμείς, γκουχ- αποφασίζουν να μην κάνουν την βόλτα από την τουαλέτα ώστε να ξεβαφτούν.


Θα μας πείτε «εντάξει, μία φορά στις τόσες δεν θα κάνει τόσο κακό στο δέρμα», αλλά δυστυχώς κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως το πρωί που ξυπνάτε ενώ έχετε κοιμηθεί με το μακιγιάζ, η επιδερμίδα σας δείχνει θαμπή, κουρασμένη και ίσως έχουν παρουσιαστεί μαύρα στίγματα ή σπυράκια. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτές οι συνέπειες που θα αντιμετωπίσετε. Καλύτερα καθίστε κάπου πριν συνεχίσετε να διαβάζετε, γιατί σύμφωνα με έρευνα για κάθε μία ημέρα που κοιμάστε βαμμένες, το δέρμα σας γερνάει σαν να έχουν περάσει επτά. Ναι, καλά διαβάσατε: ΕΠΤΑ!

Αν σκεφτούμε λοιπόν πως κοιμάστε έστω μία φορά το μήνα βαμμένες εδώ και πέντε χρόνια, το δέρμα σας έχει γεράσει 420 φορές πάνω από το «φυσιολογικό», δηλαδή δείχνετε ήδη πάνω από ένα χρόνο μεγαλύτερες. Αξίζει αυτό το πρόσωπό σας; Το ντεμακιγιάζ δεν θα σας πάρει πάνω από ένα με δύο λεπτά κάθε μέρα, το αποτέλεσμα όμως θα έχει φοβερή διαφορά.

Πηγή instyle.gr