Μάστερ του Τάι Τσι προκάλεσε ερασιτέχνη αθλητή και αυτός τον έστειλε στον νοσοκομείο σε 30 δευτερόλεπτα

Ο 68χρονος Μά Μπαόγκουο, ένας αυτοαποκαλούμενος Κινέζος μάστερ του Τάι Τσι, έπεσε νοκ άουτ από τον Βανγκ Κινγκμίν, έναν 50χρονο αθλητή μεικτών πολεμικών τεχνών MMA και ερασιτέχνη του kickbox 3 φορές μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σε ένα τουρνουά στο Shandong.

Ευτυχώς, ο Μά δεν υπέστη σημαντικούς τραυματισμούς στον αγώνα. Παρ ‘όλα αυτά, παρά την ήττα του, ο Μά συνέχισε να διεκδικεί νίκη, ισχυριζόμενος ότι σταμάτησε τον αγώνα πριν σπάσει τη μύτη του αντιπάλου του.

Ο Μά αναφέρει: «Το παραδοσιακό μας σύνθημα πολεμικής τέχνης: ποτέ μην πιέζετε πολύ σκληρά. Έβαλα τη γροθιά μου στην άκρη της μύτης του αλλά δεν τον χτύπησα. Αν τον χτυπούσα, η μύτη του θα έσπαγε.»

Πριν από την ήττα του, ο Μά ισχυρίστηκε ότι μπορούσε ακόμη και να νικήσει τον πρωταθλητή UFC της χώρας του Ζανγκ Γουίλι.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι νίκησε τον Βρετανό μαχητή MMA Ίρβινγκ, αλλά αργότερα ο Ίρβινγκ διευκρίνισε ότι ο Ma προσλήφθηκε ως ηθοποιός για να πολεμήσει έναν άντρα που γνώριζε Kung Fu. Ο Μα απάντησε, «ναι ήταν χορογραφημένο, θα ήταν νεκρός αν λάμβανα σοβαρά αυτόν τον αγώνα.»

Ακολουθεί μια επίδειξη των δεξιοτήτων του Μά με την τέχνη Τάι Τσι:

Η τάση στην Κίνα να αποκαλύπτονται οι αυτοαποκαλούμενοι δάσκαλοι του kung fu με την εξουδετέρωση τους ξεκίνησε από τον μαχητή του MMA Xu Xiaodong.

Ο μαχητής του MMA Xu Xiaodong αποκλείστηκε και τιμωρήθηκε για την έκθεση των ψεύτικων μάστερ του Kung Fu.

Ο Ma ήταν ένας από αυτούς που δέχτηκε την πρόκληση του Xu. Ωστόσο, ο αγώνας τους σταμάτησε από την αστυνομία λίγα μόλις λεπτά πριν από την έναρξη του το 2017.