Μας Είπαν ότι το Λεμόνι Κάνει Καλό. Προσέξτε όμως ΜΗΝ το Βάλετε στο Ποτό σας!

Όταν πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο, μία από τις πρώτες ερωτήσεις που ρωτάει ο σερβιτόρος είναι, «Τι θα θέλατε να πιείτε;» Μία από τις πιθανές απαντήσεις είναι: νερό με λεμόνι.

Το νερό με λεμόνι είναι ένα δημοφιλές αναψυκτικό για δεκαετίες, όχι μόνο για την γεύση του, αλλά και για το ότι είναι πολύ καλό για την υγεία μας.

Αυτή η σκέψη δεν είναι εντελώς λάθος. Το νερό με λεμόνι έχει αποδειχτεί πως καθαρίζει το σύστημα, κάνει το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και κρατάει σταθερό το σωματικό βάρος.

Αλλά ενώ θα σας συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα να πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί, υπάρχει ένα μέρος όπου θα σας προτείναμε να μείνετε στο απλό νερό. Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά ένα εστιατόριο είναι το τελευταίο μέρος στο οποίο θα θέλατε να πιείτε αυτό το ρόφημα.


Μία έρευνα του 2007 στο Journal of Environmental Health δοκίμασε 76 λεμόνια από 21 εστιατόρια για βακτήρια και είδε πως το 70% των φετών από λεμόνια ήταν γεμάτα βακτήρια, ιούς και άλλα μικρόβια.

Άλλη μία έρευνα από το ABC έλεγξε 1 λεμόνι από 10 διαφορετικά εστιατόρια και βρήκε πως τα μισά ήταν μολυσμένα με ανθρώπινα απόβλητα, κάτι για το οποίο δεν θέλουμε καν να μιλάμε.


Οπότε γιατί τα λεμόνια είναι μολυσμένα; Όπως φαίνεται, οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα εστιατόρια είναι λιγότερο αυστηρές για τις γαρνιτούρες.

Οι υπάλληλοι συχνά πιάνουν τα λεμόνια χωρίς γάντια. Εάν όμως δεν έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, αυτό σημαίνει πως υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να τα γεμίσουν με βακτήρια πριν τα βάλουν μέσα στο νερό σας.

Αηδία.

Credit: tiphero.com