Η Μαρούσα Στρογγυόγλου γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1977. Ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς «Η Μαρούσα Στρογγυόγλου γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1977. Ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς «Άκρως Οικογενειακόν».ν». Υποδυόταν την Αφροδίτη Θεοτοκάτου, τη δίδυμη αδερφή του Ερμή ( σ.σ. Χρήστος Σπανός). Μισούσε το σχολείο, το διάβασμα και μαζί με τον Ερμή έχαναν συχνά τις πρώτες σχολικές ώρες.

Της: Έπη Τρίμη

Στον πρώτο κύκλο της σειράς, παρουσιάστηκε ως κορίτσι στην εφηβεία που λάτρευε να ακολουθεί τη μόδα, που ήταν πολύ απελευθερωμένη, μέσα σε όλα και δεν σταματούσε να δημιουργεί σχέσεις με αγόρια, αλλά λίγο αργότερα να τους χωρίζει, επειδή έβρισκε κάποιον καλύτερο.

Στον δεύτερο κύκλο όμως, ήταν πιο προσγειωμένη όσον αφορά το χαρακτήρα της, ενώ δεν έπαυε να έχει εφηβικές ανησυχίες.
Μάλιστα, γνώρισε έναν αρκετά μεγαλύτερο οδοντίατρο, τον Αυγουστή, με τον οποίο δήλωνε ερωτευμένη και δημιούργησε σοβαρή σχέση.

Η μητρότητα και το τραγούδι
Η Μαρούσα Στρογγυόγλου μεγάλωσε, παντρεύτηκε, έγινε μαμά και παράλληλα ασχολείται με το τραγούδι. «Το είχα απωθημένο από μικρή, αλλά ποτέ δεν το τολμούσα. Από μικρή τραγουδούσα, άκουγα μουσική. Ξαφνικά είπα ότι θα το κάνω γιατί μου αρέσει και προχωράει καλά. Δεν ξέρω πώς έγινε, γιατί στη σχολική χορωδία με είχαν “κόψει”, οπότε όταν τα παιδιά του γκρουπ, ύστερα από πέντε πρόβες, μου είπαν “ξεκινάμε” δεν το πίστευα!» είχε αναφέρει η ηθοποιός σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Είναι πλέον μέλος των Canto Liba. Το όνομα της μπάντας προέρχεται από την ιταλική λέξη cantο, που σημαίνει τραγούδι, και το γνωστό «λίμπα», αφού παίζουν και τραγουδούν από λαϊκά και έντεχνα μέχρι ρεμπέτικο, μπαλάντες, ρετρό και πιο σύγχρονα κομμάτια.

Σύμφωνα με την Espresso, η ίδια αγαπά τη γιόγκα, τους παραδοσιακούς χορούς και χορεύει εξαιρετικά κρητικούς χορούς αλλά και σάλσα. Παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, έναν σκύλο και ένα κουνέλι!