Η Μαρκέλλα Παππά είναι η κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Σούλη Παππά. Είναι απόφοιτη του Εργαστηρίου Γενικής Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και τελειόφοιτη των Καλών Τεχνών στο τμήμα Θεατρολογίας.

Της: Έπη Τρίμη

Έχει επίσης αποφοιτήσει από την Ανώτατη Δραματική Σχολή του Γ.Θεοδοσιάδη και έχει συμμετάσχει τόσο σε κινηματογραφικές ταινίες όπως το Αγάπη στα 16 και το Peppermint, όσο και σε τηλεοπτικά σήριαλ όπως το Ιατρικό Απόρρητο. Η ίδια είπε πρόσφατα σχετικά: «Έπρεπε να ισορροπείς ανάμεσα στο παιδί και τον επαγγελματία» είπε ανατρέχοντας στην εποχή των γυρισμάτων της ταινίας.

Το πέρασμα από τη δημοσιογραφία
Η Μαρκέλλα Παππά πραγματοποίησε την εκπαίδευση της στο τηλεοπτικό site ZAPPIT του Νίκου Ευαγγελάτου, στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ, υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός στο Κρήτη FM 87,5 και έκανε το παιδικό δελτίο ειδήσεων του SKAI/ALPHA.Λατρεύει το θέατρο, τον χορό και την ζωγραφική.

Η στροφή στην αρχιτεκτονική
Με το πέρασμα των χρόνων και ενώ είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις σε ταινίες, σειρές και θεατρικές παραστάσεις, η Μαρκέλλα ανακάλυψε ότι η αρχιτεκτονική ήταν η μεγάλη της αγάπη.Για χάρη, λοιπόν, της αρχιτεκτονικής και του έρωτα, η ηθοποιός αποφάσισε ν’ αφήσει την υποκριτική και την Αθήνα και να πάει στη Μύκονο, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Η Μύκονος είναι το αγαπημένο μου νησί
«Η υποκριτική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου, αλλά θεωρώ ότι οι άνθρωποι έχουν έφεση σε περισσότερους από έναν τομείς. Εγώ αντιλήφθηκα από μικρή ότι έχω κλίση και στο σχέδιο και αφού πάντα το αναζητούσα στην καθημερινότητά μου, αποφάσισα να το εξελίξω όσο περισσότερο μπορώ» εξήγησε στη Real το 2019 και συνέχισε:

«Η Μύκονος είναι το αγαπημένο μου νησί, παρόλο που στην αρχή δεν το πολυσυμπαθούσα. Και όσο μου αρέσει η ζωή το καλοκαίρι, άλλο τόσο μου αρέσει τον χειμώνα που είναι πιο ήρεμα. Δεν θα έμενα πουθενά για πάντα, εκτός αν είχα παιδιά».

Ο σύντροφός της είναι πολιτικός μηχανικός και διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Είναι ο ιδανικός για μένα» κατέληξε η Μαρκέλλα Παππά.