Μαραθώνιος: Ο ξυπόλητος «Λεωνίδας», ο παπάς, η ηλικιωμένη… έφηβη!

Ο Μαραθώνιος είναι γιορτή και αυτό ακριβώς το μήνυμα έστειλαν φέτος οι τουλάχιστον 50.000 συμμετέχοντες! – Οι εικόνες που είδαμε ήταν για μια ακόμη χρονιά εντυπωσιακές – Γονείς με τα παιδιά τους, άνθρωποι με τα σκυλιά τους, ένας παπάς κι ένας… Λεωνίδας! – Η γυναίκα με την καρδιά έφηβης και όλα τα… αξιομνημόνευτα του 36ου Μαραθωνίου
Ο 36ος Μαραθώνιος ήταν και φέτος αυτό που έπρεπε: Μια γιορτή. Και μάλιστα για όλους! Μικροί, μεγάλοι και… τετράποδοι συμμετείχαν σε αυτή την εμπειρία ζωής, στην οποία δεν έχει σημασία ο… προορισμός, αλλά η συμμετοχή!

Ο Μαραθώνιος όπως «έπρεπε»!
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 11.11.2018, όλοι ήταν έτοιμοι για την εκκίνηση. Είτε στην αυθεντική διαδρομή, των 42 χιλιομέτρων, είτε σε αυτές των πέντε και των δέκα.
Όλοι συγκεντρώθηκαν στον στόχο τους και απόλαυσαν την διαδρομή, αποδεικνύοντας στον εαυτό τους ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα όριά τους!

Δείχνοντας στον καθένα μας πως τίποτε δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το πιστέψουμε και να το βάλουμε στόχο!

Περισσότεροι από 50.000 ήταν οι δρομείς που έζησαν την εμπειρία… Μαραθώνιος, προερχόμενοι από 105 χώρες του κόσμου, βάζοντας την Ελλάδα στο επίκεντρο. Και την έννοια Μαραθώνιος εκεί που γεννήθηκε.

Περιορισμός δεν υπήρχε… κανένας! Και τι δεν είδαμε στην φετινή διοργάνωση…

Αρχικά έναν άνδρα με πανοπλία, ασπίδα που έγραφε -τι άλλο- «νενικήκαμεν, περικεφαλαία, ξίφος (!) και… όχι παπούτσια να συμμετέχει στην διοργάνωση!


Έναν άλλο άνδρα να μοιράζει κλαδιά ελιάς στους συμμετέχοντες, έχοντας πάνω του… κουδούνες

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με… καρδιά έφηβης να συμμετέχει!


Έναν παπά να τρέχει με το… ράσο!


Ανθρώπους να συμμετέχουν με τους… πιο πιστούς φίλους τους!


Γονείς να έχουν πάρει μαζί τα παιδιά τους!


Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έδωσε στις 8.30 ακριβώς ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα.

Λίγα λεπτά μετά τις 09:00, δόθηκε και η εκκίνηση της αυθεντικής διαδρομής, από τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ο οποίος αφιέρωσε την φετινή διοργάνωση στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο Μαραθώνιος είχε «μήνυμα» και από τους πυρόπληκτους, οι οποίοι συγκλόνισαν ολόκληρη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr