Μάνη: Ο μεσογειακός κυκλώνας έφερε κατολισθήσεις και προβλήματα – Φτερά στον άνεμο οι βάρκες στον Γερολιμένα (βίντεο)
Www.true.gr

Μάνη: Ο μεσογειακός κυκλώνας έφερε κατολισθήσεις και προβλήματα – Φτερά στον άνεμο οι βάρκες στον Γερολιμένα (βίντεο)

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» σφυροκοπάει από το πρωί τη Μάνη και τη Λακωνία. Οι κάτοικοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου από απόσταση ασφαλείας…
Οι θυελλώδεις άνεμοι που φέρνει μαζί του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» προκαλούν πλήθος προβλημάτων στη Μάνη και τη Λακωνία. Κλειστοί δρόμοι, πεσμένα δέντρα από τον αέρα, κλειστά μαγαζιά και τεράστια κύματα στον παραλιακό δρόμο, με τους κατοίκους να παρατηρούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο Γερολιμένας στη Μάνη δοκιμάζεται από το πρωί. Ο ρεπόρταζ του NewsIt.gr, Κώστας Στάμου βρίσκεται στην περιοχή και καταγράφει τις εικόνες.

Ο μεσογειακός κυκλώνας στη Μάνη

Προβλήματα και κατολισθήσεις στη Λακωνία
Προβλήματα από κατολισθήσεις βράχων έχουν εντοπιστεί στη νότια Λακωνία, όπου έχουν κλείσει δρόμους. Ποτάμια όπως ο Παρορίτης και η Μαγουλίτσα έχουν “φουσκώσει” επικίνδυνα και υπάρχει έντονη ανησυχία! Έντονα είναι τα φαινόμενα και στο Γύθειο.


Η επαρχιακή οδός Σκουταρίου Κότρωνα είναι κλειστή λόγω κατολίσθησης! Απαιτείται ιδιαίτερη και πολύ αυξημένη προσοχή σε πολλά σημεία του δρόμου.

Λίγο πριν τις 10.00 υπήρξε διακοπή ρεύματος στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την κακοκαιρία, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Στο Γύθειο υπάρχουν ακροβολισμένα πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.
https://www.facebook.com/elena.voulimenea/videos/10214001184644309/
Να σημειωθεί ότι ο μεσογειακός κυκλώνας θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του από τις 13.00 και μετά στις παραλιακές περιοχές της νότιας Μεσσηνίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη πορείας του κυκλώνα.

Ο “Ζορμπάς” μένει στη Μεσσηνία μέχρι και τις 16.00 το απόγευμα, και από εκείνη την ώρα και μετά η έντασή του εξασθενεί καθώς συνεχίζει την πορεία του στη νότια Λακωνία, και στη συνέχεια σε περιοχές της Αργολίδας.


Απαγορευτικό για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες
Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 10 μποφόρ.

Επίσης πιθανότατα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πρόκειται να εκτελεστούν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες Πόρτο Χέλι.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στα ηλεκτροφόρα δίκτυα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας
Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή προς όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν αγωγούς ή άλλα στοιχεία του Δικτύου που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει πως η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα ηλεκτροφόρα δίκτυα και πιο συγκεκριμένα σε αγωγούς, καλώδια, στύλους, υποσταθμούς, μονωτήρες κλπ. Οι πολίτες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν τα στοιχεία αυτά, καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, κλπ.

Επισημαίνει ακόμη πως σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει αγωγό ή άλλο στοιχείο του Δικτύου στο έδαφος, θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr