Μάνα στέλνει έκκληση βοηθείας γιατί τα δίδυμα της έχουν λευχαιμία και έχει χρήματα για να σώσει μόνο το ένα

Μια μητέρα ήρθε αντιμέτωπη με ένα αδύνατο δίλημμα, όταν και οι δύο δίδυμες κόρες της αρρώστησαν σοβαρά αλλά κατάφερε να μαζέψει χρήματα για να θεραπεύσει μόνο τη μία από τις δύο.

Τα κορίτσια, η Ma Yu και η Ma Rui, ηλικίας 11 μηνών, γεννήθηκαν από γεωργούς γονείς στο Dalian της Ανατολικής Κίνας και διαγνώστηκαν με λευχαιμία.

Η μητέρα τους, η 40χρονη Song Lihua, ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι έπρεπε να μαζέψει τουλάχιστον 70.000€ για να σωθούν τα παιδιά της, το οποίο είναι ένα αστρονομικό ποσό για την ίδια και τον σύντροφό της, τον Ma Xinqiang.

Σε μια προσπάθεια να σώσουν τις δύο κόρες τους, η κ. Song και ο κ. Ma πούλησαν το σπίτι τους στο Zhuanghe για περίπου 35.000€ αλλά αυτό ήταν μόνο το ήμισυ των απαιτούμενων χρημάτων.

“Μερικοί άνθρωποι μου είπαν να διαλέξω ένα από τα δύο κορίτσια, άλλοι πρότειναν να τους αφήσω να τραβήξουν κλήρο. Αλλά πρέπει να τις σώσω και τις δύο,” δήλωσε η κα Song στο MailOnline.

“Αν διάλεγα μία από τις δύο, δεν θα μπορούσα να το συγχωρήσω στον εαυτό μου για το υπόλοιπο της ζωής μου,” πρόσθεσε η καταρρακωμένη μητέρα, η οποία έχει επίσης μια ακόμη κόρη που είναι σήμερα 14 ετών.

Η Ma Yu και η Ma Rui γεννήθηκαν στις 23 Νοεμβρίου του 2017 στο Xinxing Village της Daxing Town. Σύμφωνα με την κ. Song, τα μωρά ήταν υγιή κατά τη γέννησή τους και η οικογένειά τους ήταν πολύ χαρούμενη με τον ερχομό των νέων μελών τους.

Όμως μία μέρα του Ιουνίου, η Ma Rui είχε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παιδιών του Dalian.

Η διάγνωση του γιατρού ήταν ένα σοκ για την οικογένεια, αφού το μωρό διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, ένα σπάνιο τύπο καρκίνου που επηρεάζει τα λευκά αιμοσφαίρια και απαιτεί άμεση θεραπεία.

Το νοσοκομείο πρότεινε στην κυρία Song να φέρει και την άλλη δίδυμη για εξετάσεις και, δυστυχώς, ανακαλύφθηκε πως και η Ma Yu πάσχει από την ίδια ασθένεια.

“Οι γιατροί είπαν ότι τα παιδιά δεν είχαν γεννηθεί με την ασθένεια και αυτό οφειλόταν στο περιβάλλον διαβίωσής τους,” εξήγησε η κα Song.

Η κ. Song υποψιάστηκε ότι οι κόρες της αρρώστησαν επειδή οι παππούδες των δίδυμων είχαν καλύψει όλα τα παράθυρα του σπιτιού τους με πλαστικά φύλλα τον περασμένο χειμώνα για να εξασφαλίσουν ότι τα δωμάτια θα ήταν αρκετά ζεστά για τα μωρά.

Σύμφωνα με την Cancer Research UK, οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας είναι η έκθεση σε ακτινοβολία, το κάπνισμα, το υπερβολικό βάρος και το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η κ. Song και ο σύζυγός της έχουν μαζέψει μέχρι στιγμής σχεδόν 35.000€ και σκοπεύουν να συνεχίσουν να ψάχνουν για άλλα τόσα ούτως ώστε να μπορέσουν να σώσουν και τις δύο κόρες τους.

“Θα υποφέρουν τόσο πολύ..,” είπε με δάκρυα στα μάτια η κα Song, αναφερόμενη στη χημειοθεραπεία που πρέπει να υποστούν τα κορίτσια της.

Η μητέρα ενημερώθηκε πρόσφατα από τους γιατρούς ότι η κατάσταση των κορών της ήταν ασταθής και ελπίζει να τα μεταφερθούν στο Πεκίνο για μια καλύτερη ιατρική φροντίδα.

“Ο γιατρός είπε πως, αν δεν γίνουν μεταμοσχεύσεις, το κόστος θα ανέλθει στα 70.000€ και για τις δύο αλλά αν έχουν μεταμοσχεύσεις, οι επεμβάσεις θα κοστίσουν σχεδόν 100.000 η κάθε μία.”

“Εγώ θα βάλω τα δυνατά μου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τα παιδιά μου,” πρόσθεσε η μητέρα.

“Και τα δύο μωρά πρέπει να σωθούν. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω το ένα από το άλλο.”

Η κ. Song και ο κ. Ma έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε αρκετές κινεζικές εφαρμογές συγκέντρωσης χρημάτων, όπως η Aixin Chou και η Shuidi Chou, για να μαζέψουν χρήματα για τις επεμβάσεις των κοριτσιών τους.

Στόχος τους είναι να μαζέψουν τα 35.000€ που, μαζί με άλλα τόσα που πήραν από την πώληση του σπιτιού τους, θα μπορέσουν να πληρώσουν τις επεμβάσεις και για τα δύο κορίτσια.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr