Μάνα άφηνε νηστικό για χρόνια το θετό γιο της ώστε το παιδί να αρρωστήσει και να παίρνει επιδόματα
Www.true.gr

Μάνα άφηνε νηστικό για χρόνια το θετό γιο της ώστε το παιδί να αρρωστήσει και να παίρνει επιδόματα

Μια θετή μάνα φυλακίστηκε για έξι χρόνια επειδή άφησε ένα ορφανό αγόρι κυριολεκτικά “πετσί και κόκκαλο” για να μπορεί να διεκδικεί κρατικά επιδόματα ασθένειας και αναπηρίας για να τα ξοδεύει σε πολυτέλειες.

Η Lyubov Korotkova καταδικάστηκε για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλε το μικρό αγόρι, αφού το άφηνε για 8 χρόνια να λιμοκτονεί και ξεγέλασε τους γιατρούς, οι οποίοι άρχισαν να πιστεύουν πως το παιδί είχε κάποια σπάνια και ανεξήγητη ασθένεια.

Foster mother Lyubov Korotkova cried in an iron cage in a Russian court before she was led away to start her sentence

Η Korotkova πήρε συνολικά πάνω από 60.000€ από το κράτος για την υποτιθέμενη σοβαρή κατάσταση του 11χρονου Valery Kondourov.

Τώρα πρέπει να επιστρέψει αυτά τα χρήματα και να δώσει περισσότερα από 8.000€ για «ψυχική οδύνη» στο παιδί, το οποίο απομακρύνθηκε από το σπίτι της αμέσως μόλις έγινε γνωστή η κακοποίησή του.

Valery was starved and drugged by the foster mother so she could claim his sick benefits (pictured left when he was removed from her care in May 2017, and again at a later date)

Προτού γίνει γνωστή η κακοποίηση, η 40χρονη Korotkova θεωρούνταν ως ηρωίδα στην πόλη της Magadan για την «αγάπη» και τη «φροντίδα» που έδειχνε σε ένα εξαιρετικά άρρωστο παιδί.


“Ο υποσιτισμός ήταν τόσο σοβαρός που το 11χρονο αγόρι είχε το βάρος ενός παιδιού τεσσάρων ετών,” δήλωσε η Svetlana Petrenko από τη Ρωσική Επιτροπή Ερευνών.

Korotkova was sentenced at a Russian court to six years in prison after she starved orphaned boy Valery Kandaurov

Η ζωή του ήταν σε σοβαρό κίνδυνο όσο ήταν με τη Korotkova, λένε οι γιατροί.

“Για οκτώ χρόνια δεν τάιζε το παιδί της για να το κάνει να φαίνεται ανάπηρο και να λαμβάνει επιδόματα και παροχές ασθένειας,” δήλωσε η Petrenko.

Korotkova deprived Valery of food and fed him pills which made him sick in order to fake a rare stomach condition


“Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών η κατηγορούμενη έβλεπε πολλούς διαφορετικούς γιατρούς, ζητώντας τους να εξετάζουν το παιδί για πολλαπλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, με αποτέλεσμα, οι εξαπατημένοι γιατροί να μη μπορούν να κάνουν σωστή διάγνωση.”

Aged 11, Valery weighed just two stone and measured 3ft 5ins, typical for a boy half his age. He could still fit into the clothes he owned when he was adopted, aged 3 (pictured)

Οι υποψίες ενός πιο έμπειρου γιατρού που τελικά εξέτασε το παιδί αποκάλυψαν την απάτη.

Ο γιατρός βρήκε ότι το παιδί ήταν απολύτως υγιές – εκτός από την φοβερή ζημιά που του προκάλεσε η κακοποίηση της μητέρας του.

 

Πηγή: diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr