Μανά 35 Ετών, Σακάτεψε την Κόρη της με Μία Ξύλινη Κουτάλα και Δηλώνει Πως Δεν το Έχει Μετανιώσει

Τον περασμένο Οκτώβριο η Τάνια, ηλικίας 35 ετών από το Περθ της Αυστραλίας, χτύπησε την εννιάχρονη κόρη της που πάσχει από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Yπερκινητικότητα με ξύλινο κουτάλι στους γλουτούς της, αφήνοντας την μελανιασμένη. Η ισχυριζόταν ότι επέπληξε την κόρη της επειδή είχε φάει κρέας με αποπαρασιτικό φάρμακο που προοριζόταν για το κατοικίδιο σκύλο της οικογένειας. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, δήλωσε ότι δεν λυπάται για το πώς χειρίστηκε την κατάσταση, εξηγώντας ότι αντέδρασε σε μια στιγμή πανικού. Η Τάνια πρόσφατα εμφανίστηκε σε ακρόαση στο δικαστήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε περιττή βία και της επιβλήθηκε πρόστιμο 750 δολαρίων, αναφέρει η Daily Mail. Ωστόσο, δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με τη μητέρα, ανακάλυψε ότι η κόρη της έτρωγε μπιφτέκι με κρυμμένα χάπια αποπαρασίτωσης που προορίζονταν για τον κατοικίδιο σκύλο στο σπίτι τους στο Περθ. Είχε προηγουμένως δώσει εντολή στην κόρη της να μην αγγίξει το κρέας. Επομένως, εκείνη την στιγμή, η Τάνια δεν ήταν σίγουρη πώς να αντιδράσει και απλώς ανταποκρίθηκε από απλό πανικό. Έτσι άρπαξε το ξύλινο κουτάλι και έριξε ξυλιές στην εννιάχρονη, προκαλώντας της μελανιές. Είπε στο 7News κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, «πανικοβλήθηκα και από αγανάκτηση, περνώντας πολλές δυσκολίες με τη συμπεριφορά της … είχα μόνο μια στιγμή αγανάκτησης».

Η μητέρα πρόσθεσε σε μια άλλη συνέντευξη, «ανησυχούσα ότι θα μπορούσε να είχε δηλητηριαστεί, θα μπορούσα να μπω μέσα και να την βρω στο πάτωμα να βγάζει αφρούς από το στόμα.» Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν η ίδια από τότε που συνέβη το περιστατικό. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν θα είχε κάνει τίποτα διαφορετικό», καθώς πιστεύει ότι η αντίδρασή της προξένησε την προστασία της κόρης της και έχει ενδεχομένως αποτρέψει την εννιάχρονη να κινδυνέψει στο μέλλον.

Την Τετάρτη, η μητέρα εμφανίστηκε για ακρόαση στο δικαστήριο. Στην Αυστραλία, η σωματική τιμωρία από έναν γονέα ή έναν φροντιστή δεν αποτελεί έγκλημα, εφόσον θεωρείται «εύλογη» και εντός των ορίων αποτελεσματικής γονικής μέριμνας και τιμωρίας. Ο όρος «εύλογο» είναι επί του παρόντος υποκειμενικός από την περιφέρεια. Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ωστόσο, ορίζει ως «παράλογη» ως δύναμη που εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος ενός παιδιού που έχει ως αποτέλεσμα μώλωπες, σημάδι ή άλλο τραυματισμό που διαρκεί περισσότερο από μια «σύντομη περίοδο». Με αυτή την περιγραφή, η Τάνια τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή.

Ο προεδρεύων δικαστής δήλωσε στο δικαστήριο ότι «χτυπήσατε τη εννιάχρονη σας κόρη με ξύλινο κουτάλι και με την απολογία σας δέχεστε ότι η δύναμη που χρησιμοποιήσατε ήταν περισσότερο από αναγκαία για να την συνετίσετε». Η Τάνια μπόρεσε να κερδίσει την υπόθεσή της καθώς ο δικηγόρος της, Stephen Preece, ισχυρίστηκε ότι η μητέρα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, δεν είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η κόρη της είχε προβλήματα συμπεριφοράς που προκλήθηκαν από τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

Όπως επεσήμανε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τα παιδιά που υφίστανται σωματική τιμωρία έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν επιθετικές συμπεριφορές και προβλήματα ψυχικής υγείας. Ως εκ τούτου, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν τα παιδιά από τους καταχρηστικούς γονείς, οι πολίτες στην Αυστραλία ζήτησαν αυστηρότερους νόμους κατά της κακοποίησης.