Μαμά Αιγόκερως: Όσα κρύβονται κάτω από το δυναμικό της προφίλ
Www.true.gr

Μαμά Αιγόκερως: Όσα κρύβονται κάτω από το δυναμικό της προφίλ

Ο πρώτος μήνας κάθε έτους είναι αστρολογικά αφιερωμένος στον Αιγόκερω και μπορεί να μην συμβουλευόμαστε καθημερινά τις προβλέψεις για τα ζώδια, ένα αφιέρωμα στην μαμά Αιγόκερω θα το κάνουμε, όμως, μιας και είναι εκείνη που υποδέχεται με τα γενέθλιά της το νέο έτος.

Η γυναίκα που ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερω είναι δυναμική και μπορεί να ανταπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις δυσκολίες. Πληγώνεται βαθιά, δεν γυρεύει εκδίκηση και προτιμά να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο, για να γλιτώνει περιττό χρόνο. Αναλαμβάνει ευθύνες χωρίς να φοβάται τις συνέπειες, είναι αρκετά αυστηρή και αντιμετωπίζει τα πάντα με μεγάλη σοβαρότητα.

Η μαμά Αιγόκερως

Κάπως έτσι είναι και η μαμά Αιγόκερως, η οποία από τη στιγμή που θα αποφασίσει να κάνει οικογένεια θα αναλάβει και αυτόν τον ρόλο – όπως τους περισσότερους στη ζωή της – πολύ σοβαρά.


Η συμπεριφορά της μοιάζει περισσότερο πατρική παρά μητρική. Κι αυτό θεωρείται μία από τις βασικότερες αδυναμίες της, αφού το δεσποτικό ύφος της συχνά, δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην εξέλιξη των παιδιών της.

Η μαμά Αιγόκερως κρύβει έντεχνα τη συναισθηματική πλευρά του χαρακτήρα της, δεν επιτρέπει την ανυπακοή και τα πείσματα, ενώ δεν «παραχαϊδεύει» τα παιδιά της. Θα τα διδάξει από νωρίς τη δύναμη της ανεξαρτησίας, την αξία της οικονομίας, την ευγένεια και το σεβασμό. Θα τους μάθει ότι το σημαντικό στη ζωή είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα και θα ασχολείται σε μεγάλο βαθμό με αυτά.


Παρά το σκληρό προσωπείο της θεωρείται μία από τις πιο αφοσιωμένες μαμάδες, καθώς πάντα βρίσκει χρόνο για τα παιδιά της, συζητά μαζί τους και – κυρίως – τα ακούει.

Η μαμά Αιγόκερως, λοιπόν, δεν είναι «δύσκολη», αλλά δημιουργεί ένα τέτοιο κλίμα με την προσκόλλησή της σε συγκεκριμένες αρχές και πρότυπα. Μπορεί να μοιάζει δύσκαμπτη και αυστηρή, αλλά είναι ευαίσθητη και δυναμική. Αν επιθυμεί να πετύχει ως μητέρα, θα πρέπει να προσπαθεί να ταυτίζεται με το γενικό πλαίσιο του κλίματος της κάθε εποχής, για να μπορέσει να δεθεί πραγματικά με τα παιδιά της και να τα βοηθήσει να προχωρήσουν ευτυχισμένα στη ζωή τους…

ΠΗΓΗ: daddy-cool.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr