Μετά το μακελειό σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη σήμερα (06.10.2022), που σκόρπησε την θλίψη σε δεκάδες οικογένειες, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για τον δράστη. Έναν πρώην αστυνομικό που σκότωσε τη γυναίκα του, το παιδί του και 34 ακόμα ανθρώπους, πριν αυτοκτονήσει.

Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στον παιδικό σταθμό της Ταϊλάνδης είχε μαζί του όπλο και μαχαίρι στην αιματηρή επίθεση ενώ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, από τους 34 νεκρούς, οι 23 είναι παιδιά, ηλικίας 2 έως 3 ετών.

Η δράση του 34χρονου – Μπούκαρε στην τάξη με μαχαίρι και όπλο

Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν ο ένοπλος μπήκε στο σχολείο και ευτυχώς ήταν λιγότερα από ό,τι συνήθως, καθώς «οι έντονες βροχοπτώσεις κράτησαν πολύ κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του», δήλωσε στο Reuters η Τζιπάντα Μπονσόμ, τοπικός αξιωματούχος, η οποία εκείνη την ώρα εργαζόταν σε κοντινό γραφείο.

«Ο δράστης ήλθε περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού στον παιδικό σταθμό», δήλωσε η Τζιντάπα, προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών ήταν μια δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος.

«Στην αρχή, ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για βεγγαλικά», πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια ο δράστης εισέβαλε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο όπου κοιμούνταν παιδιά, δήλωσε η Τζιντάπα, προκειμένου να τα σκοτώσει με μαχαίρι.

Ο δράστης είχε παρευρεθεί σε ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο σήμερα, για κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, πριν ανοίξει πυρ στον παιδικό σταθμό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Φαίνεται μάλιστα να ήταν πολύ ανήσυχος όταν έφθασε στον παιδικό σταθμό και ανακάλυψε ότι το παιδί του δεν ήταν εκεί. Φεύγοντας, πυροβόλησε κατά περαστικών και χτύπησε κάποιους με το αυτοκίνητό του, δήλωσε ο Παϊσάν Λουεσομπόν, εκπρόσωπος της αστυνομίας, στον τηλεοπτικό σταθμό ThaiPBS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης επέστρεψε με αυτοκίνητο στο σπίτι του και εκεί, σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται σεντόνια να καλύπτουν τα πτώματα παιδιών που κείτονταν σε λίμνες αίματος στο κέντρο της πόλης Ουτάϊ Σαουάν, στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό» περιστατικό, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Παρόμοια περιστατικά στην Ταϊλάνδη

Περιστατικά με πυρά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια στην Ταϊλάνδη, παρόλο που το ποσοστό οπλοκατοχής είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και κυκλοφορούν πολλά παράνομα όπλα.

Το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.