Το «Μακεδονία Ξακουστή» παιανίζει την ώρα που περνούν οι Εύζωνες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου
Www.true.gr

Το «Μακεδονία Ξακουστή» παιανίζει την ώρα που περνούν οι Εύζωνες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Παρακολουθήστε ζωντανά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας. Ήδη απομακρύνθηκε ένας πολίτης. Όλο το σχέδιο των Αρχών. Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αθήνα. Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα και Γιαννιτσά στο «κόκκινο». Στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός για την εθνική επέτειο.
Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου έχει άλλο χρώμα φέτος καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα επιχειρήσουν να διαμαρτυρηθούν για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα είναι «στο κόκκινο» αλλά και στην Αθήνα είναι επί ποδός 1.600 αστυνομικοί μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε φρούριο. Μέτρα ασφαλείας από τα παλιά και οι παρελάσεις γίνονται ξανά σιδερόφραχτες. Όσοι νόμιζαν ότι η παρέλαση ως χώρος διαμαρτυρίας ανήκε στο παρελθόν, γελάστηκαν.

Το όλο κλίμα δυναμίτισε και το γεγονός ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με την παράδοση και με τα εμβατήρια που ακούγονταν παραδοσιακά, όπως το «Μακεδονία Ξακουστή» θεωρούνται μη πολιτικά ορθά. Όπως και να έχει η κυβέρνηση περιμένει, γιατί αυτό δείχνουν τα αστυνομικά μέτρα, επεισόδια στις σημερινές παρελάσεις και επί της ουσίας ζει εκείνα τα οποία ζούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις που έβλεπαν τους αντιμνημονιακούς διαδηλωτές να αποκαλούν τους τότε κυβερνώντες «αλήτες, προδότες».

Για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε δημόσια, φυσιικά στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Με κόσμο άρχισε να γεμίζει η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση για την 25 Μαρτίου.

Όταν ο συγκεντρωμένος κόσμος είδε την μπάντα άρχισε να τραγουδάει «το Μακεδονία Ξακουστή» και να προτρέπει τη μπάντα να παίξει το εμβατήριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακροδεξιοί και νεοναζί θέλησαν να προκαλέσουν ένταση πριν από τη μαθητική παρέλαση στην Καλλιθέα. Πέταξαν μολοτοφ στους αστυνομικούς που τους απώθησαν πριν πλησιάσουν μέλη του ΠΑΜΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να τους επιτεθούν!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επιθεωρούσε τα αγήματα έξω από την Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου όταν ξαφνικά ένας άγνωστος επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δείτε τη στιγμή που κατέγραψαν οι κάμερες εδώ

Παίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε στο Σύνταγμα, για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε το video εδώ

Ένα μίνι επεισόδιο λίγο πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο Σύνταγμα. Ένας άνδρας με μια σημαία στα χέρια απομακρύνθηκε από αστυνομικούς με πολιτικά από τον χώρο.
Όπως κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους έτσι και σήμερα 25 Μαρτίου οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την έπαρση της σημαίας για να τιμήσουν την σημερινή ημέρα.

Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα – 25η Μαρτίου – θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

– Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

– Ηρ. Αττικού

-Βασιλέως Γεωργίου Β΄

-Βασιλέως Γεωργίου Α΄

-Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

-Πανεπιστημίου

-Πλατεία Ομονοίας

-Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Αθηνάς

-Αγ. Κωνσταντίνου

-Πλατεία Καραϊσκάκη

-Πατησίων στο τμήμα μεταξύ Πανεπιστημίου και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-Πλ. Συντάγματος


-Φιλελλήνων

-Σταδίου

-Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-Ακαδημίας

-Βασιλίσσης Όλγας

-Αθ. Διάκου

Θεσσαλονίκη – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο 25η Μαρτίου και σε αρκετούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω της πραγματοποίησης της παρέλασης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου:

-Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου

-30ης Οκτωβρίου

-Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου

-Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ηλεκτρικής, που ενώνει τη Β. Γεωργίου με τη Λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου και

Νικολάου Γερμανού

-Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου

-Στρατηγού Κακαβού

-Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού

-Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Νικολάου Γερμανού.

Πηγή : newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr