Μακάβριο: Τεστ προβλέπει με 83% επιτυχία αν θα πεθάνεις στα επόμενα χρόνια

Στην έρευνα που συμμετείχαν 44.168 ενήλικες και οι προβλέψεις που έγιναν ήταν κατά 83% σωστές

Η τεχνολογία και ειδικά η ιατρική έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου… Σε τέτοιο επίπεδο που να μπορεί να προβλεφτεί με μεγάλη ακρίβεια το πότε μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπός. Μύθος ή πραγματικότητα; Το βέβαιον είναι ότι οι επιστήμονες το ψάχνουν αρκετά…

Δείτε για παράδειγμα την έρευνα που έκαναν Γερμανοί επιστήμονες σχετικά με τους βιοδείκτες στο αίμα που μπορούν να επηρεάσουν τις πιθανότητες θανάτου.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications στις 20 Αυγούστου, συμμετείχαν 44.168 ενήλικες, ευρωπαϊκής καταγωγής, ηλικίας 18 έως και 109 ετών.

Αρχικά τα δείγματά εξετάστηκαν για συμβατικούς παράγοντες θανάτου, όπως είναι η αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα κ.α, ενώ στη συνέχεια στην… εξίσωση μπήκαν βιοδείκτες σε μία νέα εξέταση αίματος όπου αναλύθηκαν 14 άλλοι παράγοντες, όπως είναι ο έλεγχος γλυκόζης κ.α.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα που είχαν, κάθε ένας από τους συμμετέχοντες πήρε μία βαθμολογία από το -2 έως και το 3, με τον υψηλότερο βαθμό να μεταφράζεται και σε περισσότερες πιθανότητες θανάτου μέσα στα επόμενα 2 έως και 16 χρόνια.

Δείτε εδώ τους πίνακες της έρευνας:


Πίνακας 1 Περιγραφή των κοόρτων που περιλαμβάνονται στην παρούσα μελέτη


Πίνακας 2 Σύνδεση των 14 αναγνωρισμένων μεταβολικών βιοδεικτών με θνησιμότητα όλων των αιτιών στο πλήρως προσαρμοσμένο μοντέλο

πηγη: newsbomb.gr