Μακάρι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο να μάθουν για αυτόν τον εξαιρετικό άνδρα
Www.true.gr

Μακάρι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο να μάθουν για αυτόν τον εξαιρετικό άνδρα

Dobri Dobrev:Ίσως να τον έχουμε  δει στο διαδίκτυο. Αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουν το όνομα του και τι έχει κάνει. Έιχε την μεγαλύτερη καρδιά και εδίνε το μεγάλο παράδειγμα για το πως μπορεί κάποιος να μείνει ευγενικός και πραγματικά γενναιόδωρος μέσα σε αυτήν την τρέλα του σημερινού κόσμου!

Το όνομά του είναι Dobri Dobrev, γνωστός σαν ο παππούς Dobri. Ζούσε σε ένα μικρό χωριό της Βουλγαρίας και ήταν 104 χρονών.

image_021c.jpg

Αυτός ο ταπεινός άνθρωπος, σε όλη του την ζωή μάζευε δωρεές και τις εδίνε σε αγαθοεργίες, γιατί το εβλέπε σαν αποστολή του να βρίσκει πόρους για την αναστήλωση εκκλησιών και μοναστηριών σε όλη την Βουλγαρία.


Ο παππούς Dobri δεν κρατούσε ούτε δεκάρα από τα χρήματα που του εδίναν οι άνθρωποι. Ζούσε με τα 100 ευρώ σύνταξη τον μήνα και κάποια βοήθεια που δεχόταν σε ρούχα και προϊόντα.

image_b3f6.jpg

Το 2010, ένα Βουλγαρικό κανάλι γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevsky στην Σόφια. Ο δημοσιογράφος που ερευνούσε σχετικά έγγραφα, έκανε για συνταρακτική ανακάλυψη. Η πιο μεγάλη δωρεά, 20.000 ευρώ, την είχε κάνει ένας γέρος ζητιάνος, ο Grandpa Dobri.


Ο παππούς Dobri βοηθούσε όποιον τον είχε ανάγκη. Μια φορά,πλήρωσε τους λογαριασμούς ενός ορφανοτροφείου που δεν είχε φως και θέρμανση. Πάντα βοηθούσε τους πιο άτυχους και έδινε τα χρήματά του στους άστεγους.

Ποιος ξέρει πόσες άλλες ευγενικές πράξεις είχε κάνει αυτός ο μεγάλος άνδρας; Πιθανώς δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί ο Άγιος του Bailovo, δεν μιλούσε ποτέ για αυτές.

image_117d.jpg

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr