Μαγιορκίνης: «Επιστρέφοντας από τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς»
Www.true.gr

Μαγιορκίνης: «Επιστρέφοντας από τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς»

Η Παρασκευή είναι η δεύτερη ημέρα της εβδομάδας που αποφασίστηκε να γίνεται η ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σήμερα καταγράφηκαν 270 νέα κρούσματα και 5 νέοι θάνατοι.

Άλλα 270 κρούσματα κορονοϊού προστέθηκαν στην λίστα με τα ήδη υπάρχοντα, ενώ θρηνούμε και άλλους 5 συνανθρώπους μας.

Υπό τα νέα αυτά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώΝουν και σήμερα τους πολίτες για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.


Για ήπιες αυξητικές τάσεις στην καμπύλη μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και είπε ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περίοδο μετά τον 15αύγουστο. Είπε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέες ηλικίες και προέρχονται από τις διακοπές του καλοκαιριού. Είπε ακόμα ότι επιστρέφοντας από τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ακόμα έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους σχετικά νωρίς πριν αρχίσει η σχολική χρονιά. Ζήτησε ακόμα από τους νέους να περνούν τον χρόνο τους με λίγους φίλους. Να δημιουργήσουν όπως λέμε μια «κοινωνική φουσκάλα» για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, είπε.


Για τα εμβόλια είπε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει δοκιμαστεί ήδη σε 2.500 άτομα και έχει ελάχιστες παρενέργειες όπως όλα τα εμβόλια. Για τα εμβόλια εκπτώσεις δεν γίνονται, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν θα είναι πλήρως ελεγμένα.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr