Λοταρία: Καλά Χριστούγεννα! Έγιναν οι πρώτες κληρώσεις – Έχετε… μήνυμα στο Taxisnet!
Www.true.gr

Λοταρία: Καλά Χριστούγεννα! Έγιναν οι πρώτες κληρώσεις – Έχετε… μήνυμα στο Taxisnet!

Η σούπερ χριστουγεννιάτικη λοταρία κλήρωσε και… πλήρωσε! Έγιναν οι πρώτες επτά κληρώσεις που θα… φτιάξουν τις γιορτές σε 7.000 τυχερούς! Δηλαδή εκείνους που πραγματοποίησαν αγορές με κάρτα από τον Μάρτιο, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017 και από σήμερα στο Taxisnet θα δουν το μήνυμα που τους ανακοινώνει τα… ευχάριστα!

Συνολικά θα γίνουν δέκα κληρώσεις, για τους δέκα μήνες του χρόνου οι οποίοι δεν είχαν μπει στην πρώτη κλήρωση για την λοταρία, που έγινε στις 30 Νοεμβρίου.

Από κάθε κλήρωση προκύπτουν 1.000 τυχεροί-ές, οι οποίοι κερδίζουν 1.000 ευρώ έκαστος-η.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως περίπου στις 14:00 με 14:15 το μεσημέρι θα αναρτώνταν στο Taxisnet οι πρώτοι 1.000 τυχεροί της πρώτης κλήρωσης. Στο σύστημα δεν είχε εμφανιστεί για ώρα κάποιο αποτέλεσμα, κάτι που τελικά έγινε με καθυστέρηση.

Πρώτα έγινε η κλήρωση για τους μήνες Ιούλιος έως και Σεπτέμβριος. Στην συνέχεια προστέθηκαν στην κληρωτίδα και οι Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος. Μένουν τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν όλες οι κληρώσεις για την λοταρία αποδείξεων. Που σημαίνει πως 3.000 ακόμη τυχεροί… αναζητούνται!

Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και να πατήσετε την ένδειξη Συναλλαγές και λαχνοί (http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi).Μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet θα μπορείτε να δείτε αν είστε ένας από τους υπόλοιπους τυχερούς.

Η κλήρωση για την λοταρία

Απαιτείται περίπου μισή ώρα για κάθε κλήρωση. Υπολογίζεται ότι έως τις 19:00 με 20:00 το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό βέβαια με έναν… αστερίσκο, αφού όπως προαναφέραμε, η διαδικασία καθυστέρησε.

Σημειώνεται ότι δεν μπορεί ένας φορολογούμενος να έχει δυο τυχερούς λαχνούς σε μια κλήρωση. Μπορεί όμως να έχει έναν τυχερό λαχνό σε κάθε μια από τις κληρώσεις (αφορούν στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, πλην του Οκτωβρίου). Και άρα, ένας άνθρωπος μπορεί να κερδίσει έως και 10.000 ευρώ!

Τα χρήματα από τη λοταρία θα μπουν στους λογαριασμούς των τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου. Το ποσό των 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Στο τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημόσια κλήρωση που θα αφορά τις δαπάνες των φορολογούμενων το μήνα Δεκέμβριο.Οι λαχνοί

Το Σάββατο εμφανίστηκαν στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων στο TAXISnet οι λαχνοί που τους αντιστοιχούν. Είναι εκείνοι που αναλογούν στις δαπάνες τους με πιστωτικές κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο και το μήνα Νοέμβριο.

Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου είχαν αποτελέσει τη βάση για την πρώτη λοταρία που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Πως γίνεται η λοταρία

Πρόκειται στην πραγματικότητα για δέκα διαφορετικές κληρώσεις – μία για κάθε έναν μήνα – οι οποίες θα διεξαχθούν σε ειδική αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Με βάση τον σχεδιασμό οι κληρώσεις είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσουν από το πρωί.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
– Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
– Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr