LIVE η επίσκεψη Μέρκελ: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί
Www.true.gr

LIVE η επίσκεψη Μέρκελ: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα. Θέμα αποζημιώσεων έθεσε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Σκληρή» στον Άγνωστο, αρνήθηκε την ομπρέλα – Γιατί τη… φρέναραν πριν φτάσει στο Μνημείο. Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας. Κλειστός έως τις 11:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα μέρα δεύτερη και τελευταία. Η καγκελάριος της Γερμανίας γίνεται σήμερα δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 14:00 είναι προγραμματισμένη και η συνάντησή της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητοστάκη, που θα γίνει στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Η Μέρκελ, αφού επισκεφτεί τη Γερμανική σχολή στο Μαρούσι και δειπνήσει με επιχειρηματίες, θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30 το μεσημέρι. Αυτή ήταν η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και η τελευταία της ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο live blog του newsit.gr

Ευχαριστώ για την εγκάρδια συνάντηση. Μετά τη συνάντησή μας στο Βερολίνο έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Η Ελλάδα είναι ισχυρό μέλος της Ευρωζώνης. 4 εκατ. Γερμανοί ήθεραν διακοπές. Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα. Ξεκινά μια νέα φάση την οποία θέλουμε να στηρίξουμε. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να είμαστε τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Η Ελλάδα είναι σημαντικός τόπος επενδύσεων. Ξέρουμε ότι οι Έλληνες πέρασαν δύσκολα αλλά τώρα υπάρχει ανάπτυξη και ελπίζω να είναι για όλους.


Υπάρχει πληθώρα προκλήσεων στην Ευρώπη και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε μαζί. Συμμερίζομαι απολύτως την ελληνική θέση για το θέμα των προσφύγων, είναι θέμα που μας αφορά όλους.

Διαπιστώνω τις θαρραλές προσπάθειες της Ελλάδας στα δυτικά Βαλκάνια και αυτό έχει να κάνει με το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν είναι καλό μόνο για εκείνους αλλά και την Ελλάδα και όλους στην Ευρώπη.

Αναλαμβάνω απόλυτη ευθύνη για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών (Ναζί). Εϊναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα


Ενώ μιλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέκυψε ένα… απρόοπτο! Σταμάτησε να… μιλάει! Γιατί; Γιατί χάλασε το μηχάνημα μετάφρασης που κρατούσε στα χέρια της. Ο Έλληνας πρόεδρος αναγκάστηκε να σταματήσει και οι δυο κοιτούσαν… αμήχανα. Πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα για να φτάσει ένας μεταφραστής και να συνεχίσει τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σας καλωσορίζω στην προεδρία της Δημοκρατίας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανταποδώσω τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο Βερολίνο. Την κρατάω στη μνήμη μου γιατί συνέβη κάτι που είναι σημαντικό: διαλύθηκαν παρανοήσεις για την ήδη αμετάκλητη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Έκτοτε αποδείξαμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε, με θυσίες ακόμη και για λάθη που δεν ήταν δικά μας.

Η Γερμανία κι εσεις στηρίξατε την Ελλάδα στην προσπάθεια για έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό για τη Γερμανία και τόνωσε και το δικό σας προφίλ, την ηγετική σας φυσιογνωμία. Η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της.

newsit

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr