Λινού για εμβόλιο: «Πρέπει να εμβολιαστούν 7 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα»
Www.true.gr

Λινού για εμβόλιο: «Πρέπει να εμβολιαστούν 7 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα»

Η είδηση ότι το εμβόλιο που αναπτύσσεται από τη Pfizer έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90% έναντι των λοιμώξεων του κορονοϊού, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στη μάχη με την πανδημία.

Παρά το γενικό κλίμα η καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε με συγκρατημένη αισιοδοξία για το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή την αναμφίβολα θετική εξέλιξη.

Η καθηγήτρια μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας στην ερώτηση εάν έως το τέλος της άνοιξης του 2021 θα διατεθούν εμβόλια στην Ελλάδα, απάντησε ότι «θα έχει διατεθεί σε ορισμένους». Στη συνέχεια και όσον αφορά στο πώς θα γίνει ο εμβολιασμός η κ. Λινού είπε ότι για να είμαστε ασφαλείς στην Ελλάδα θα πρέπει να εμβολιαστούν 7.000.000 άνθρωποι.


«Θα εμβολιαστούν πρώτοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, αυτοί δηλαδή που υποδέχονται, που έρχονται σε άμεση επαφή, με τους νοσούντες covid- 19 και μετά άτομα υψηλού κινδύνου και σιγά -σιγά όλοι μας», σημείωσε η Αθηνά Λινού.

Επιπλέον επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό και θετικό γεγονός, ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα, ανοσοποιεί το 90% όπως είπε χαρακτηριστικά, πράγμα που δημιουργεί μια ασπίδα για όλους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως η καθηγήτρια σε μια συγκεκριμένη «δυσκολία», που υπάρχει σε αυτό το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμή δεδομένα θα πρέπει να διατηρείται στους μείον 70 – 80 βαθμούς Κελσίου πράγμα που σημαίνει ότι οι κανονικοί καταψύκτες δεν επαρκούν άρα θα πρέπει να βρεθεί ένας ειδικός τρόπος μεταφοράς.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr