Η Λία Τσουζντάν ξεκαθαρίζει για τη δυσφορία φύλου: «Είμαι ακόμη στο ψάξιμο»
Www.true.gr

Η Λία Τσουζντάν ξεκαθαρίζει για τη δυσφορία φύλου: «Είμαι ακόμη στο ψάξιμο»

Καλεσμένη στο “Πρωινό” βρέθηκε η Λία Τσουζντάν και αναφέρθηκε πρώτη φορά για τη δυσφορία φύλου και για το τι ισχύει για την ίδια.

“Η δυσφορία φύλου που έπαθα εγώ ήταν το ότι μερικές φορές ξυπνούσα και δεν καταλάβαινα πως νιώθω εσωτερικά. Νομίζω ότι ανήκω στην κατηγορία non binary, είναι μια ομπρέλα που καλύπτει πάρα πολλά πράγματα, υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ή δεν ταυτίζονται στην ύπαρξη των δύο φύλων. Υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο. Εγώ το υποστηρίζω. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είμαι ακόμη στο ψάξιμο”, ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: “Όταν ήμουν πιο μικρή, υπήρχαν στιγμές που έκανα κάτι και αναρωτιόμουν “πρέπει να το κάνει αυτό ένα κορίτσι;”, που μου άρεσε το ποδόσφαιρο, που έκανα μποξ για αρκετό καιρό, που μου αρέσει να ντύνομαι πιο “χύμα”, το οποίο σύμφωνα με τα στερεότυπα που υπάρχουν δεν είναι τόσο αποδεκτό για μια γυναίκα. Αυτά με έβαλαν λίγο σε σκέψεις ότι μπορεί να μην υπάρχουν μόνο τα δύο είδη φύλων”.

Μάλιστα, η ίδια είπε: “Πολλές φορές σε κρίνουν από το ντύσιμο. Για μένα έχει να κάνει με τα πάντα, όχι μόνο με το ντύσιμο. Είναι με τη συμπεριφορά σου, την τάση σου. Με ενοχλούσε μέχρι πριν λίγο καιρό, γιατί είμαι ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει μέσα στην πατριαρχεία. Το πώς πρέπει να ντυθώ, να είμαι για να αρέσω στους άντρες. Αλλά δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Δεν το έχω συζητήσει με κάποιον ειδικό. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, είναι ένα ταξίδι. Δεν ορίζω τον εαυτό μου κάπως συγκεκριμένα, είναι ένα ψάξιμο όλο αυτό. Το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου. Η μαμά μου μού είπε ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Είμαι πολύ τυχερή που δεν ανήκω στην οικογένεια που θα μου έκανε μπούλινγκ, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες που δεν αποδέχονται τις ιδιαιτερότητες των παιδιών τους”.


Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr