Ο Λευτέρης Ελευθερίου γεννήθηκε το 1979 στη Νάξο, αλλά από το 1990 ζει στην Αθήνα. Ξεκίνησε το 2002 με το θεατρικό εργαστήρι «Χαλίνδρα» στο Χαλάνδρι.

Της: Έπη Τρίμη

Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια στο «Θέατρο των Αλλαγών» και στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή», της Νέλλης Καρρά. Έχει παίξει στην παράσταση «Καμένα Βούρλα» της Δήμητρας Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε και στην τηλεόραση και έκτοτε συμμετείχε σε αρκετές παραγωγές.

Μερικές από τις σημαντικές στιγμές στην καριέρα του, είναι η βράβευση της ομάδας του, Abovo στο European Theatre Festival του Birmingham, η τηλεοπτική σειρά Safe Sex, η θεατρική παράσταση Καμένα Βούρλα, της Δήμητρας Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, η σειρά Η γενιά των 592 ευρώ, η Ειρήνη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη, η ταινία μικρού μήκους Ο Μάριος και το κοράκι, του Γιάννη Μπουγιούκα.

Στο Your Face Sounds Familiar κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και τις καρδιές κριτών και τηλεθεατών με το ταλέντο, τις πετυχημένες μιμήσεις, το χιούμορ και την εξωστρέφεια του.

O Λευτέρης Ελευθερίου ερμηνεύει “Tragila” & οι κριτές “δακρύζουν”
Την ελληνική εκδοχή του Tranquila, το viral “Tragila” του Constantine Cullen παρουσίασε στη σκηνή του YFSF με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Λευτέρης Ελευθερίου και έκανε κριτές και τηλεοπτικό κοινό να δακρύσουν από τα γέλια.

Ο μεγαλύτερος ρόλος αυτού του πατέρα
Ο Λευτέρης Ελευθερίου έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια με τη σύζυγό του ( σ.σ.2012)– επίσης ηθοποιό – Τατιάνα Καλαντζή, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ιάσονα και την Μυρσίνη.Ο ίδιος έχει πει σχετικά: “O χρόνος που θα διαθέσεις στον άνθρωπό σου, τα κοινά ενδιαφέροντα, ο θαυμασμός είναι στοιχεία για να αντέξει μία σχέση στο χρόνο. Οπότε ναι, προσπαθώ να βρω χρόνο για τη σχέση…Με το γιο μου αισθάνομαι πιο κοντά σε αυτό που ήμουν μικρός και ξέρω ότι με αντιμετωπίζει σαν είδωλο, ακολουθεί το παράδειγμά μου. Σε κάποιο βαθμό αυτό συμβαίνει και με την κόρη μου, αλλά εκεί κάνω μια επιπλέον προσπάθεια για μία σχέση αγάπης και κατανόησης μεταξύ δύο διαφορετικών φύλων.

Τα παιδιά χρειάζονται -ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους- διάθεση χρόνου από τον γονέα. Κάποιες εργασίες, όπως εκείνη του δασκάλου, στην οποία έχεις οικειότητα με τα παιδιά και αρκετό χρόνο διακοπές, ναι συνδυάζονται καλύτερα. Στο δικό μου επάγγελμα, πρέπει να οργανώνω το χρόνο μου πολύ μελετημένα, για να τα καταφέρω.

Προσπαθώ να μην κάνω όνειρα πέραν του να αγαπήσουν την ζωή και να μη γίνουν καταστροφικά και αυτοκαταστροφικά όντα. Τα παιδιά μου θα ήθελα να είναι ευτυχισμένα κάνοντας αυτό που ονειρεύτηκαν και όχι αυτό που ονειρεύτηκα εγώ.

Θα ήθελα ό, τι κάνουν στη ζωή τους να είναι αποτέλεσμα δικής τους επιλογής. Ακόμη κι αν επιλέξουν κάτι καλλιτεχνικό, γιατί είναι ζόρικο επάγγελμα», απαντά ο ηθοποιός σε ερώτηση για το μέλλον των παιδιών του”.

Όσο για το ρόλο των γονιών, ο Λευτέρης Ελευθερίου δηλώνει: “Οι γονείς μας είναι αυτοί καθορίζουν τα πρώτα μας χρόνια, και οι δάσκαλοί μας, που συναντηθήκαμε πνευματικά στο δρόμο τους.

Ίσως είναι δύσκολο να το δεχτώ γιατί ως γονέας θέλω το καλύτερο γι’ αυτά, αλλά καθημερινά το παλεύω.”