Λαυρέντης Μαχαιρίτσα: Συντετριμμένος ο Γιάννης Κότσιρας με τον θάνατό του – «Όχι ρε φίλε…»

Συγκλονισμένος είναι ο Γιάννης Κότσιρας με την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.


Σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο τραγουδιστής έγραψε «Όχι ρε φίλε… Όχι…», αναρτώντας και το βίντεο με το τραγούδι «Εφάπαξ», το οποίο είχαν πει μαζί, ενώ τη μουσική είχε υπογράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Δείτε στην gallery την συγκινητική ανάρτηση του Γιάννη Κότσιρα για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

01
Συγκλονισμένος είναι ο Γιάννης Κότσιρας με την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσας

Σοκαρισμένος ο Κώστας Μακεδόνας

Λίγο νωρίτερα, Ο συνάδελφός του, Κώστας Μακεδόνας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του «φίλου» του όπως είπε και μίλησε για τις στιγμές που βρέθηκαν μαζί επί σκηνής.

Δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου του, την οποία μόλις είχε πληροφορηθεί, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν το πιστεύω! Προσπαθώ να μην το πιστέψω…»

Η συγκινητική τελευταία ανάρτηση στο Instagram

Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, ο αγαπημένος τραγουδοποιός προχώρησε σε ανάρτησε στα stories του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε στην gallery την τελευταία ανάρτηση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

GALLERY

01

Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram

Συγκεκριμένα, αναδημοσίευσε στα stories του την αφίσα της μεγάλης συναυλίας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο (Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου) μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στο Ηρώδειο. Η βραδιά εκείνη θα ήταν ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό τη στήριξη των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Δείτε στιγμιότυπα από την τελευταία συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

Σήμερα τα ξημερώματα, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα που υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

 

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους «P.L.J. Band» με τίτλο «Gaspar», ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, «Émigré», Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, «Κίτρινα Ποδήλατα», Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, «Μagic De Spell», Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλιππος Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, «W.C.» κ.α.


Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Δισκογραφία

  • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
  • Διδυμότειχο Blues (1991)
  • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
  • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
  • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
  • Παυσίλυπον (1997)
  • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
  • Ένας κι Ένας (2000)
  • Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές(2001)
  • Στο Αφιερώνω (2003)
  • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
  • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
  • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
  • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
  • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
  • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
  • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
  • Άλλαξαν πολλά (2017)

Μουσική για θέατρο

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο στις παραστάσεις:

  • «Όπως σας αρέσει» του θεάτρου Τέχνης
  • «Τρικυμία» του Σαίξπηρ
  • «Ομήρου Ιλιάδα»
  • «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»
  • «Χωρίς οικογένεια»
  • «Η θαλλασοχώρα»
  • «Ο πεταλουδόσαυρος»
  • «Τρωάδες»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Συναγερμός ΤΩΡΑ στο Λονδίνο

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά

Πηγή: newsbomb.gr