Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα: Πώς διέλυσαν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Δακρυγόνα, χημικά, γιαγιάδες που…
Www.true.gr

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα: Πώς διέλυσαν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Δακρυγόνα, χημικά, γιαγιάδες που…

Πώς η αστυνομία διέλυσε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα;

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες διαδηλωτές, λιπόθυμες ηλικιωμένες από τα χημικά και άτομα με έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να ανέβει τα σκαλάκια της Βουλής πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όμως τα επεισόδια πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να ποδοπατηθεί. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως το περιστατικό σημειώθηκε για να φοβηθεί ο κόσμος.


Μάλιστα όπως η χρήση χημικών συνεχίστηκε, καθώς αστυνομικοί από τον προαύλιο χώρο της Βουλής έριχνα βροχή χημικά και κρότου λάμψης. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε έξτρα ενισχύσεις να πάνε στο Σύνταγμα.

Κόσμος τρέχει να προστατευτεί από τα χημικά

https://www.youtube.com/watch?v=7YtyT3O88vQ


Εντύπωση προκαλεί και πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιος έδωσε εντολή να γίνει τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών, αφού η ομάδα των διαδηλωτών που στράφηκε εναντίον των ΜΑΤ ήταν πολύ μικρή και θα μπορούσε να είχε απομακρυνθεί με πολύ πιο απλούς τρόπους.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων που επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πέταξε προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδων από τους διαδηλωτές.

Πηγή : fimes.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr