Λαμία: Κανένας ένοχος… Όλοι αθώοι για τον πλάτανο που σκότωσε το 9χρονο παιδί

Η πτώση του πλάτανου στις Κομποτάδες, στοίχισε τη ζωή σε ένα 9χρονο παιδάκι, το οποίο έπαιζε με το αδελφάκι του στην πλατεία, την ώρα που έπεσε το τεράστιο δέντρο.

Το τραγικό συμβάν έγινε τον Ιούλιο του 2014 όταν το ανέμελο παιχνίδι των παιδιών στην πλατεία του χωριού κατέληξε σε τραγωδία, με ένα παιδάκι καταπλακωμένο από τον πλάτανο, που έσπασε ξαφνικά.

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά το δικαστήριο αποφάσισε δεν ήταν δυνατόν να είχε προβλεφθεί κάτι τέτοιο, αφού η εικόνα του συγκεκριμένου δέντρου δεν έδειχνε ότι ήταν “άρρωστο” και ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια τραγική εξέλιξη.

Το ίδιο υποστήριξε και η Επιστημονική Κοινότητα μέσα από τις πραγματογνωμοσύνες της, που παρουσιάστηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, ενώ από την άλλη πλευρά οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού ζητούσαν να μάθουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια για το τραγικό δυστύχημα. “Μετά από αυτό ήρθε το τέλος της ζωής μας…”, είπαν χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Αθωωτική ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία έκανε λόγο για ένα τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός.

Τη λύπη τους για το τραγικό συμβάν και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παιδιού εξέφρασαν και οι κατηγορούμενοι, ενώ το απρόβλεπτο της υπόθεσης υποστήριξαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ακούστε τι είπαν στο LamiaReport μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι συνήγοροι υπεράσπισης.