Το σχολείο του μέλλοντος έρχεται στη Θεσσαλονίκη - Λαχανόκηποι, ξυλουργική και μαγειρική για όλους τους μαθητές
Www.true.gr

Το σχολείο του μέλλοντος έρχεται στη Θεσσαλονίκη – Λαχανόκηποι, ξυλουργική και μαγειρική για όλους τους μαθητές

Το σχολείο του μέλλοντος: Στην Θεσσαλονίκη, έρχεται ένα ιδιωτικό σχολείο διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Μαθήματα όπως κηπουρική και μαγειρική, θα διδάσκονται στους μαθητές σε εβδομαδιαία βάση.

Το σχολείο του μέλλοντος: Το Big Bang School

Το Big Bang School είναι ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο που θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2019 σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, στην περιοχή Λάκωμμα.


Τι θα σκεφτόσασταν αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές προετοιμάζονται για το μέλλον. Όπως επίσης και ότι ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρει κατά πολύ από τον συνηθισμένο. Ένα σχολείο στο οποίο τα παιδιά βρίσκονται σε εργαστήρια, όπου διδάσκονται ξυλουργική, μαγειρεύουν και καλλιεργούν λαχανόκηπους. Φυσικά, δεν παραλείπονται μαθήματα όπως μαθηματικά και γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο, αναπτύσσεται το πνεύμα της συνεργατικότητας.

Το σχολείο του μέλλοντος: Πώς θα έπρεπε να προετοιμάζει ένα σχολείο τον πολίτη

Τι θα σκεφτόσασταν αν σας έλεγαν ότι ένα τέτοιο σχολείο είναι ελληνικό. Μάλλον δεν θα το πιστεύατε. Κι όμως το «σχολείο του μέλλοντος» ανοίγει τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2019. Πρόκειται για το Big Bang School, ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο το οποίο θα στεγαστεί σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, δίπλα στην περιοχή Λάκωμμα.


«Πώς θα έπρεπε να προετοιμάζει ένα σχολείο τον πολίτη, 20 χρόνια μπροστά από σήμερα, σε ένα μέλλον το οποίο λόγω της εκθετικής τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλάζει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς;».

Συγκεκριμένα, δήλωσαν οι ιδρυτές: «Το Big Bang School, ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε την εκπαίδευση, βάζοντας τον μαθητή στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»


«Δημιουργώντας ένα διεπιστημονικό περιβάλλον έρευνας και δημιουργίας, όπου οι τέχνες, η κίνηση και η ακαδημαϊκή γνώση, συνδυάζονται με δεξιότητες ζωής, απαραίτητες για την πορεία του ανθρώπου».

Το σχολείο του μέλλοντος: Οι ιδρυτές της ιδέας

Η ιδέα γεννήθηκε από τη δημιουργό του «Σχολείου της Φύσης» στον Τρίλοφο. Η Βέτα Γεωργιάδου, είναι η δάσκαλα που έφτιαξε το «Σχολείο Φύσης και Χρωμάτων» στην Κρήτη. Ο Άγγελος Πατσιάς και ο Γιάννης Σωτηράκος, προέρχονται από την εταιρεία ευ ζην και διοργάνωσης event Generation Alpha Ventures.

Δείτε έναν από τους δημιουργούς του να μιλάει για την ιδέα:

Διαβάστε Επίσης:

Ικαρία: Φως στην υπόθεση της αστροφυσικού – Γιατί η σορός της παραμένει στο σημείο που βρέθηκε

Καμένα Βούρλα: Τέλος σε ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία – Καθαρίζουν ξανά τις ακτές

Βασιλική Μιλλούση: Η συγκινητική φωτογραφία με τη Πανέμορφη μητέρα της λίγο πριν γίνει μανούλα

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr