Κύβος ερρίφθη! Ο Παχατουρίδης κατεβαίνει για περιφερειάρχης Αττικής

Οριστική είναι πλέον η απόφαση του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη να θέσει υποψηφιότητα ως Περιφερειάρχης Αττικής, έχοντας διαγράψει μία καθόλα θετική πορεία ως δήμαρχος.

Ο κ. Παχατουρίδης ήδη έχει αρχίσει να ενημερώνει κόσμο και ξεκίνα να καταρτίζει ψηφοδέλτιο του. Τη στήριξη στον κ. Παχατουρίδη θα δώσει σίγουρα η ΝΔ. Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες είχε πραγματοποιηθεί προ ημερών συνάντηση του δημάρχου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, η είδηση αυτή φαίνεται ότι ανατρέπει τα σχέδια του δημάρχου Αμαρουσίου, ο οποίος φημολογείται ότι εγκατέλειπε το σενάριο του δήμου Αθηναίων για την Περιφέρεια Αττικής. Η κάθοδος Παχατουρίδη σίγουρο τον θορυβεί. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Παχατουρίδης


Ο Ανδρέας Παχατουρίδης αποτελεί γόνο προσφυγικής οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε και συνδέθηκε με τον τόπο του Περιστερίου από το έτος 1922, όταν το Περιστέρι ήταν ακόμη συνοικισμός της πόλεως των Αθηνών. Οι ρίζες που τον συνδέουν με τούτη την πόλη είναι πολύ βαθιές και οι δεσμοί άρρηκτοι.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 έσπασε όλα τα ρεκόρ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σημείωσε πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο με διαφορά από τους άλλους Δημάρχους.


Στους δέκα μεγαλύτερους Δήμους της χώρας ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο μοναδικός που κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας σε ποσοστό το 62%!!! Ένα ποσοστό κορυφαίο για τα εκλογικά δεδομένα.

Είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που έχει καταφέρει να επανεκλεγεί σε τέσσερις (4) συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ανεβάζοντας το εκλογικό ποσοστό του.

paxatouridis