Κύπριος αθλητής πρόσφερε το σκάφος του σε Τούρκο συναθλητή του για να μην χάσει το μετάλλιο

Στο «2018 WINTER SERIES» έσπασε το άλμπουρο του Τούρκου Καϊνάρ και ο Κύπριος Ιορδάνου του πρόσφερε το σκάφος του.
Μια συγκλονιστική στιγμή που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια του κορυφαίου αγώνα της κλάσης ΦΙΝΝ «2018 WINTER SERIES» που φιλοξενεί η Ελλάδα.
Κατά την διάρκεια της 5ης ιστιοδρομίας έσπασε το άλμπουρο του Τούρκου Α. Καϊνάρ και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κύπριος Παναγιώτης Ιορδάνου του πρόσφερε το σκάφος του επειδή ο Καϊνάρ διεκδικεί μετάλλιο! Με το κυπριακό σκάφος, λοιπόν, έτρεξε στην 6η κούρσα ο Τούρκος ιστιοπλόος, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την μεγάλη κίνηση του Ιορδάνου. Μια σπάνια ενέργεια που επιβραβεύτηκε από το σύνολο των αθλητών και των προπονητών τους.

Η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία θα τιμήσει τον Κύπριο αθλητή στην τελετή λήξης των αγώνων την Δευτέρα το βράδυ και θα εισηγηθεί στην παγκόσμια επιτροπή Fair Play την ειδική βράβευση του Ιορδάνου. Να σημειωθεί ότι με αυτό το βραβείο έχει τιμηθεί παλιότερα ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Επίσης η ΕΙΟ θα ενημερώσει εγγράφως τις ομοσπονδίες της Κύπρου και της Τουρκίας.

Στο παρελθόν σε παρόμοια κίνηση είχε προβεί και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου ο οποίος είχε τιμηθεί από την ΔΟΕ με το βραβείο «Fair Play».

Ο μεγάλος διεθνής αγώνας συνεχίστηκε το Σάββατο με 3 ακόμη ιστιοδρομίες και στην γενική βαθμολογία μετά από 6 κούρσες προηγείται ο Νορβηγός Α. Πέντερσεν με 14 βαθμούς. Ακολουθεί ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 17β. και ο Τούρκος Α. Καϊνάρ με 18 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: www.mixanitouxronou.com