Κρούσματα κορονοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, 29 κρούσματα ανάμεσά τους και εργαζόμενοι.

Κορονοϊός: Συναγερμός στις αρμόδιες αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Όπως μεταδίδει το Mega τα κρούσματα αφορούν ασθενείς αλλά και προσωπικό της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί 29 κρούσματα κορονοϊού.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα και οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε στο Mega, ο Γιώργος Μόσιος, διευθυντής της Παθολογικής της Κλινικής έγιναν όλες οι εξετάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί, έτσι ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ασθενής που έκανε αιμοκάθαρση ο θετικός στον κορονοϊό
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάδοση του κορονοϊού στη συγκεκριμένη κλινική ξεκίνησε πιθανότατα από ασθενή που επισκεπτόταν συχνά την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Ωστόσο, στην τελευταία του επίσκεψη διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση της υγείας του προβλημάτισε την οικογένεια του ασθενούς, που μετέφερε τον άνδρα σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, όπου εντοπίστηκε θετικός.

Αμέσως ενημερώθηκε η κλινική, με αποτέλεσμα οι Αρχές να καταλήξουν, έπειτα από ιχνηλάτηση, σε δεκάδες θετικά κρούσματα.