Κρήτη: Το Ψάρι στο Πιάτο, δεν ήταν Σκορπίνα όπως πίστεψε αρχικά... Τεράστιος Κίνδυνος
Www.true.gr

Κρήτη: Το Ψάρι στο Πιάτο, δεν ήταν Σκορπίνα όπως πίστεψε αρχικά… Τεράστιος Κίνδυνος

Το ψαροντούφεκο έπιασε ένα ψάρι στην Κρήτη που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε με σκορπίνα. Ο έμπειρος ψαράς δεν έκανε το μεγάλο λάθος…
Ένα εντυπωσιακό και συνάμα επικίνδυνο ψάρι έπεσε στο ψαροντούφεκο ερασιτέχνη ψαρά την περασμένη Κυριακή, στα νερά της Σούδας στον Πλακιά στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα λεοντόψαρο, πραγματικά εντυπωσιακό στην όψη, με όμορφους χρωματισμούς, αλλά και μεγάλα αγκάθια.

«Το λεοντόψαρο είναι ένα τροπικό ψάρι με προέλευση από τον Ινδικό Ωκεανό/ Ερυθρά Θάλασσα. Το ψάρι φέρει πολυάριθμες μακρόστενες δηλητηριώδεις άκανθες, επικίνδυνες για τον άνθρωπο.

Περισσότερα για το λεοντόψαρο λέει ο κ. Ηλίας Κυριακάκης, γνωστός ερασιτέχνης ψαράς: «Το λεοντόψαρο, γνωστό και ως «leonfish» ή λιονταρόψαρο είναι ένα ψάρι της ομάδας των πετρόψαρων, μοιάζει με τη Σκορπίνα, αλλά αντίθετα με αυτήν, έχει μεγάλα αγκάθια σε όλο του το σώμα.
Είναι επικίνδυνο αν τρυπήσει κάποιον με τα αγκάθια του και προκαλεί αφόρητο πόνο για αρκετές ημέρες, ενώ σε περίπτωση αλλεργικού ατόμου μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατό του. Υπάρχουν ιστορίες που λένε πως ψαράδες που τρυπήθηκαν από τα αγκάθια του λεοντόψαρου, έκοψαν το χέρι τους μην αντέχοντας τον αφόρητο πόνο που προκαλεί το δηλητήριό του.

Τρέφεται αποκλειστικά με γόνο άλλων ψαριών και δεν έχει εχθρούς στο θαλάσσιο περιβάλλον αφού κανένα άλλο ψάρι δεν τολμά να τα βάλει μαζί του. Σε αυτό το είδος πραγματικά δεν ισχύει ο κανόνας, «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Παρ’ όλα αυτά, γίνονται δοκιμές «ταΐσματος» καρχαριών με το ψάρι αυτό προκειμένου να βρεθεί κάποιο είδος που να γίνει εχθρός του στο θαλάσσιο περιβάλλον.


Προσοχή λοιπόν στο ψάρι της φωτογραφίας. Κολυμπώντας για αναψυχή ή για ψαροντούφεκο αποφεύγουμε την επαφή μαζί του. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να υποστούμε συνέπειες που είναι από σοβαρές μέχρι πολύ επικίνδυνες για την υγεία μας»

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr