Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε το πτώμα που είχε βρεθεί σε βαρέλι - Τι έδειξε η εξέταση DNA
Www.true.gr

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε το πτώμα που είχε βρεθεί σε βαρέλι – Τι έδειξε η εξέταση DNA

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού μέσα σε πλαστικό βαρέλι τον Ιούλιο.

Το πτώμα, σύμφωνα με πληροφορίες των Ρεθυμνιώτικων Νέων, ανήκει σε 58χρονο άνδρα από το Ρέθυμνο, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τον Μάρτιο του 2018 από μέλος της οικογένειάς του.

Η αναγνώριση έγινε μέσω ταυτοποίησης DNA από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έγινε σύγκριση με μέλος της οικογένειας του από το οποίο είχε ληφθεί δείγμα τότε που έκανε τη δήλωση εξαφάνισης και υπήρχε στη βάση δεδομένων των Αρχών.

Οι άνδρες της Ασφάλειας, ούτως ή άλλως είχαν καταλήξει στο συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς από τις πρώτες ημέρες που είχε βρεθεί η σορός του υπήρξε αναγνώριση αντικειμένων του, που βρέθηκαν μέσα στο βαρέλι, από συγγενικό του πρόσωπο, όπως γράφει πάντα το ίδιο μέσο.


Όσον αφορά στα αίτια θανάτου, σημειώνεται πως δεν έχουν εξακριβωθεί έως τώρα και αναμένονται καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος του θύματος.

Ωστόσο, υπάρχουν δεδομένα που οδηγούν σε ασφυκτικό θάνατο, ενώ οι ιατροδικαστές δεν έχουν βρει καμία κάκωση από πυροβολισμό ή μαχαίρι, κάτι που θα έδειχνε εγκληματική ενέργεια.

Το σοκαριστικό σενάριο της αυτοκτονίας

Το σενάριο της αυτοκτονίας εξετάζεται για το πτώμα που εντοπίστηκε σε βαρέλι στον Πλατανιανό ποταμό Ρεθύμνου, όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες.


Ειδικότερα, οι Αρχές φαίνεται πως ερευνούν το ενδεχόμενο το θύμα να μπήκε σκόπιμα στο βαρέλι επειδή ήθελε να «εξαφανιστεί».

Σημειώνεται πως το βαρέλι ήταν στεγανοποιημένο περιμετρικά με αρμόστοκο, εσωτερικά είχαν τοποθετηθεί ιμάντες που περισσότερο παραπέμπουν σε χερούλια, ενώ βρέθηκαν στο σημείο και δύο γκαζάκια, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Μάλιστα, για τα γκαζάκια συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι ίσως λειτούργησαν για τη δημιουργία παραισθήσεων, καθώς ο θάνατος σε κάθε περίπτωση ήταν ασφυκτικός και βασανιστικός λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

πηγη: athensmagazine.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr