Κρήτη: «Κολλημένος» στο τάμπλετ-Η ταινία μικρού μήκους που έγινε viral
Www.true.gr

Κρήτη: «Κολλημένος» στο τάμπλετ-Η ταινία μικρού μήκους που έγινε viral

Ένα τυχαίο γεγονός που άλλαξε το μυαλό ενός μικρού παιδιού
Μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Εκτός Σύνδεσης» η οποία έχει σκοπό να στείλει πολλά μηνύματα για το διαδίκτυο δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της τετάρτης και της πέμπτης του 28ου και 57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων Λευτέρη Κωστένη και Ευγενίας Χριστάκη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η ταινία διάρκειας 11 λεπτών έχει ως βασικό θέμα ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο της νέας ψηφιακής εποχής, τον εθισμό των νέων στο Διαδίκτυο.

Δηλαδή ότι το ίντερνετ είναι ένα καλό εργαλείο αλλά η πραγματική ζωή είναι έξω από αυτό και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, να ζούμε. Η ταινία μικρού μήκους αποτελεί τη συμμετοχή των Σχολείων στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους των Σερρών.

Θέμα της ταινίας ο Γιώργος, ένας μαθητής που ασχολείται συνεχώς με το τάμπλετ του. Αδιαφορεί για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του μέχρι που μια στιγμή από ένα δυσάρεστο τυχαίο γεγονός αρχίζει να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά…


Τα γυρίσματα ξεκίνησαν 23 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν 8 Φεβρουαρίου με συμμετοχή των μαθητών και των δυο τάξεων. Σύμφωνα με όσους συμμετείχαν «ήταν μια ευχάριστη διαδικασία μέσα από την οποία μάθαμε να συνεργαζόμαστε και γνωρίσαμε τον κόσμο των ταινιών.

Από τις 11 του μήνα η ταινία μας είναι υπό αξιολόγηση από τις αρμόδιες επιτροπές και ελπίζουμε να τα πάει καλά. Ό,τι και να γίνει στον διαγωνισμό εμείς θα νιώθουμε νικητές καθώς ο στόχος μας επιτεύχθηκε και το μήνυμα που έστειλε το σχολείο μας έχει ήδη χιλιάδες αποδέκτες».


Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ: newsone.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr