Κρήτη: Η σήμανση στο δρόμο οδήγησε την οικογένεια στο θάνατο – Οι ντόπιοι ξέρουν, οι επισκέπτες όχι
Www.true.gr

Κρήτη: Η σήμανση στο δρόμο οδήγησε την οικογένεια στο θάνατο – Οι ντόπιοι ξέρουν, οι επισκέπτες όχι

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε, καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό, μετά από 35 ώρες ερευνών σε λασπώδη περιοχή στον Γεροπόταμο, στο Ηράκλειο της Κρήτης

Νεκροί, μέσα στο αυτοκίνητό τους, εντοπίστηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι, η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγό της, η 58χρονη μητέρα της και η 22χρονη αδερφή της. Τα ίχνη τους είχαν χαθεί τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε, καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό, μετά από 35 ώρες ερευνών σε λασπώδη περιοχή στον Γεροπόταμο, στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 30χρονη, Ροδούλα Τσαγκαράκη, που ήταν και η οδηγός του οχήματος, ο 29χρονος σύζυγος της, Κώστας Γιαννακάκης, η 21 ετών αδερφή της, Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα τους, Μαρία Χατζηπάνου. Το ζευγάρι είχε προσφάτως παντρευτεί και αποκτήσει ένα μωρό, που σήμερα είναι έξι μηνών.

Πίσω από την ανείπωτη τραγωδία, που οδήγησε στο ξεκλήρισμα της οικογένειας, υπάρχουν πολλά ερωτήματα και καθώς φαίνεται εγκληματικές παραλείψεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει σήμανση στο δρόμο που καθοδηγεί τους οδηγούς να περάσουν μέσα από το ποτάμι. Οι ντόπιοι, ξέροντας πως το ποτάμι «φουσκώνει» από τη βροχή, το αποφεύγουν, αλλά τα θύματα δεν ήταν από την περιοχή και ακολούθησαν τις «οδηγίες» θανάτου. Μάλιστα όπως ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στο σημείο.


«Δεν υπάρχει σήμανση (σημ: που να προειδοποιεί για την επικινδυνότητα του σημείου). Ο χείμαρρος είχε ξεχειλίσει εδώ και τρεις ημέρες και οι ντόπιοι το γνωρίζουν. Αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν από την περιοχή και δεν ήξεραν την επικινδυνότητα του σημείου. Μάλιστα υπάρχει ταμπέλα στον κεντρικό δρόμο που κατευθύνει τον οδηγό να πάει στο συγκεκριμένο κέντρο από αυτό το σημείο. Πληροφορίες λένε πως ακόμη και το GPS από εκεί σε κατευθύνει. Ωστόσο και το GPS να μην είχαν βάλει, υπάρχει ταμπέλα που λέει πως πρέπει να περάσεις από αυτό το σημείο», τόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου από τον Άγιο Νικόλαο, πέρασαν από τις Αρχάνες όπου παρέλαβαν την μικρή αδερφή και τη μητέρα της 29χρονης και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν για τη Μεσσαρά, για να παρευρεθούν σε ένα γαμήλιο γλέντι. Στην επιστροφή ακολούθησαν την ίδια διαδρομή. Αντί να συνεχίσουν ευθεία και να περάσουν από τη γέφυρα του Πετροκεφαλίου, έστριψαν δεξιά για να κόψουν δρόμο.


Σε εκείνο το σημείο υπάρχουν δύο ταμπέλες. Η πρώτη προτρέπει τους οδηγούς να συνεχίσουν ευθεία διανύοντας 1,5 χλμ για να βγουν στον κεντρικό δρόμο, ενώ μια δεύτερη τους προτρέπει να στρίψουν δεξιά διανύοντας λιγότερα μέτρα. Λίγα μέτρα πιο κάτω τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου τους παρέσυραν.

«Έπρεπε να έχουν βάλει μπάρες, για όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού, είναι γνωστό αυτό, κάτι έπρεπε να έχουν κάνει» σχολίασε κάτοικος της περιοχής.

newsone

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr