Κουβέλης: Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον με τη συμφωνία των Πρεσπών

«Η κυβέρνηση έπραξε στο ακέραιο το εθνικό και πατριωτικό της καθήκον», τονίζει ο Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας τη συμφωνία με τα Σκόπια που υπογράφηκε στις Πρέσπες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση δεν λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις με βάση το «πολιτικό κόστος» αλλά με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Προϊόντος του χρόνου οι πολίτες που με αγνό και ανιδιοτελή πατριωτισμό ανησυχούν για τη συμφωνία, είμαι βέβαιος ότι θα συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση έπραξε στο ακέραιο το εθνικό και πατριωτικό της καθήκον».

Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαρίδη που συρρίκνωσε την κυβερνητική πλειοψηφία ο κ. Κουβέλης είπε στα Νέα: «Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την κυβερνητική της θητεία και θα φτάσει το τέλος της τετραετίας».

Απαντώντας στο ερώτημα αν προβληματίζεται από τα φαινόμενα αποδοκιμασιών και προπηλακισμών για τη συμφωνία ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Προβληματίζομαι καθώς είναι οργανωμένα από τη Χρυσή Αυγή, από ναζιστικές, φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα μεγάλης μερίδας των πολιτών. Προβληματίζομαι επίσης από το γεγονός ότι σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις μετέχουν μέλη της ΝΔ, καθώς η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί μία ακροδεξιά ατζέντα στην προσπάθειά της-έτσι νομίζει-να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά οφέλη. Κάνει όμως τεράστιο λάθος. Δεν υπηρετεί με όσα υποστηρίζει και πράττει το εθνικό συμφέρον ενώ ταυτόχρονα ανοίγει πόρτες και διαμορφώνει πολιτικές συνθήκες για την αμφισβήτηση της συνοχής της από τα δεξιά της. Τον πολιτικό καιροσκοπισμό της θα τον πληρώσει. Οι πολίτες που συμμετέχουν πλέον σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ελάχιστοι. Η πλειονότητα των πολιτών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της συμφωνίας».

Τέλος ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν αναμένει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας μετά τις εκλογές για δύο κυρίως λόγους.

«Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της έντασης σε επίπεδο πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα. Ήταν απόλυτα ενταγμένες σε έναν στρατηγικό στόχο της Τουρκίας. Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει -έτσι θεωρεί- θέματα που δεν υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει τη χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και ό,τι άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της. Ο δεύτερος λόγος αφορά στο γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάσθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και προεκλογικά και θα συνεργασθεί και μετεκλογικά με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής», είπε.

πηγή: pentapostagma.gr