Κουρουμπλής: «Ο Τσίπρας δεν είναι μασόνος, το λέω για να το ακούσουν πολλοί»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε νομοσχέδιο έπειτα από τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε μια διαδικασία, το νομοσχέδιο θα ετοιμαστεί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενημερωθούν τα κόμματα από τον υπουργό Παιδείας και από εκεί και πέρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε με νόημα

Κατά τον ίδιο «οι όροι πρέπει να είναι επεξεργασμένοί από νομικους. Από εκεί και πέρα αν υπάρξει η πλήρης διασφάλιση από κάθε άποψη των δικαιωμάτων των κληρικών που κάνουν ηρωική προσπάθεια στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Με βάση τα λεγόμενα του κ. Κουρουμπλή «η κυβέρνηση επεξεργάστηκε μια συμφωνία που πραγματικά απελευθερώνει την εκκλησία από τα δεσμά με το κράτος. Όλοι την είδαν θετικά εκτός από το ζήτημα με τους κληρικούς. Εγώ ότι η δεύτερη σκέψη όταν πραγματικά θα υπάρξουν τα μέτρα που θα μπορούν να διασφαλίζουν το νέο καθεστώς θα ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα».

«Εκείνοι που θα εκτεθούν είναι όσοι επενδύουν καιροσκοπικά γιατι αν αληθεύει αυτό που είπαν ότι ο Μητσοτάκης είπε στον Ιερώνυμο ότι ο Τσίπρας είναι άθεος και αυτος είναι χριστιανός εγώ θα ανακράξω “ουαι υμίν φαρισαίοι, υποκριτές”. Ο Τσίπρας πάντως δεν είναι μασόνος το λέω για να το ακούσουν πολλοί, δεν το λέω για έναν, και ξέρω γιατί το λέω. Ακούω από διάφορους να το επικαλούνται όταν έχουν ανάγκη γίνονται ευσεβείς και πιστοί» δήλωσε καταληκτικά ο κ. Κουρουμπλής.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr