Κοτανίδου: Κλείσιμο μαγαζιών εάν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων
Www.true.gr

Κοτανίδου: Κλείσιμο μαγαζιών εάν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλεισίματος μαγαζιών όπου παρατηρείται συγχρωτισμός αλλά και απαγόρευση των beach party άφησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μαγαζιά στα οποία παρατηρούνται εικόνες συγχρωτισμού, αλλά και να απαγορευτούν τα beach party εάν συνεχιστεί η ίδια εικόνα με σήμερα.

«Προτεραιότητά μας είναι η υγεία του κόσμου» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια.


Όπως επεσήμανε «δεν έχει νόημα να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά με κίνδυνο μετάδοσης». Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη λήψης έγκαιρων μέτρων επί του ζητήματος.

Η κα Κοτανίδου αρνήθηκε πως η χώρα έχει εισέλθει σε ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, εξηγώντας πως ήταν αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα στη χώρα μας. Το καλοκαίρι περιμέναμε ότι θα έχουμε λίγο αυξημένα λόγω της αύξηση του τουρισμού και το καλοκαίρι οι νέοι ξεχνάμε την ύπαρξη της COVID-19 και είναι λίγο πιο χαλαροί».
Κλείνοντας τις δηλώσεις της, έστειλε το εξής μήνυμα τους νέους:

«Ουδείς είναι άτρωτος στην COVID, μπορεί κάποιοι από τους φίλους τους να νοσήσουν, αυτό θέλω να τους πω».

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr