Κώστας Βουτσάς: Η Βρανά έραβε νυφικό και εγώ της έστειλα προσκλητήριο με την Μπρόγιερ

Τι έλεγε ο αγαπημένος ηθοποιός 10 χρόνια πριν για τη ζωή του, τις γυναίκες και τις θρυλικές ατάκες

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένας άνθρωπος έξω καρδιά και αυτό έβγαινε και στις συνεντεύξεις του. Ο αγαπημένος ηθοποιός, πριν από 10 χρόνια και εργένης τότε είχε μιλήσει στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» για τη ζωή του, τις δουλειές που έκανε μικρός, τις ταινίες, τις θρυλικές ατάκες και φυσικά τις γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του.

«Δέκα χρόνια πριν, στο σπίτι του Κώστα Βουτσά. Ο πιο γλυκός τεντιμπόης του ελληνικού κινηματογράφου. Ο άνθρωπος που όλοι θα θέλαμε στο κυριακάτικο τραπέζι μας.

Τρυφερός, προσηνής, αληθινός. Οι ταινίες του θα ομορφαίνουν τα βράδια μας και θα ελαφραίνουν τις ψυχές μας. Πραγματικά αξέχαστος», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης δημοσιεύοντας αυτή τη συνέντευξη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

https://www.facebook.com/TheodorakisStavros/videos/499064037459230/

Για τις αμοιβές στον κινηματογράφο
«Βγάζαμε πολλά λεφτά, πάρα πολλά λεφτά, δεν μπορεί να φανταστείς. Χάρη στην Αλίκη Βουγιουκλάκη βέβαια, η Αλίκη μας ανέβασε. Ο μισθός ήταν 1.400 δραχμές και εγώ έπαιρνα μεροκάματο 6.000! Όταν ήμουν μικρός, μου έδωσε η μάνα μου ένα κασελάκι και πουλούσα τσιγάρα στο δρόμο ή πουλούσα κάρβουνα στην πλατεία δικαστηρίων, ή ήμουν αβανταδόρος παπατζή. Ό,τι λεφτά έπαιρνα τα έδινα στη μάνα μου και η μάνα μου μού έδινε χαρτζιλίκι. Προσπαθούσα επειδή ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής να είμαι εντάξει για να μην πουν «ο γιος του κομμουνιστή είναι αλήτης, κλέφτης». Με σημάδεψε πολύ η Κατοχή, ο Εμφύλιος, αλλά λόγο του πατέρα μου που ήταν κομμουνιστής, δεν έγινα αλήτης. Τώρα που με βλέπω στις ταινίες λέω ήμουν καλός, καλοφτιαγμένος, ομορφούλης, με τα μάτια μου…», έλεγε ο Κώστας Βουτσάς κοιτώντας πίσω στα χρόνια που έζησε.

Η αλήθεια για τις θρυλικές ατάκες
Ο Κώστας Βουτσάς αναφέρεται ακόμα στις θρυλικές ατάκες του: «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα», όπως και το «Φσσσστ Μπόινγκ», «Κατίνα σαλαμάκι» τα οποία ήταν κείμενα και όχι αυτοσχεδιασμοί, αλλά ο ίδιος τα ανέδειξε με τον τρόπο του μέσα στο ρόλο.

Οι γυναίκες της ζωής του
«Η Σπεράντζα Βρανά μου έλεγε «να είσαι ο εαυτός σου και ας είσαι λάθος». Ζήσαμε πολύ έντονα μαζί. Της έκανα ένα ατόπημα πολύ άσχημο. Ήμουν πολύ άτακτος άνθρωπος, πολύ τσαχπίνης. Ετοίμαζε το νυφικό της να παντρευτούμε και εγώ της έστειλα προσκλητήριο με την Έρρικα Μπρόγιερ. Η Θεανώ μου σημάδεψε τη ζωή προς το καλύτερο. Έχω πει ψέματα στις γυναίκες, άμα δεν πεις ψέματα δεν μπορείς να επιβιώσεις. Η Θεανώ το ήξερε ότι την απατούσα. Έχω μετανιώσει για τη Θεανώ, την ταλαιπώρησα πάρα πολύ. Γυναίκα χωρίς σεξ δεν γίνεται, αλλά τώρα που είμαι 78 χρονών, μη λέω βλακείες, δυσκολεύομαι πολύ. Viagra δεν παίρνω, αλλά κάτι γίνεται».