Κώστας Πουλάκης ΣΥΡΙΖΑ: «Να καταργηθεί η προσευχή στα Ελληνικά σχολεία»
Www.true.gr

Κώστας Πουλάκης ΣΥΡΙΖΑ: «Να καταργηθεί η προσευχή στα Ελληνικά σχολεία»

«Είναι κατάλοιπο της αντίληψης «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και ζητά το κράτος να αποκτήσει σε όλες του τις εκφάνσεις «κοσμικά χαρακτηριστικά»

Επιμένοντας στη γραμμή του όλοι ίσοι μίλησε για ανάγκη «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά».

«Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» σημειώνει ειδικότερα, ο κ. Πουλάκης.Πρόκειται για ακόμα ένα χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία.

Η εν λόγω απόφαση, μάλιστα, είχε έρθει ύστερα από την απόφαση Γαβρόγλου για την επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά όχι μεταξύ των καλύτερων μαθητών, αλλά με κλήρωση.

Στην ίδια συνέντευξη, τέλος, ο κ. Πουλάκης παίρνει αποστάσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας και πιο συγκεκριμένα για την προτροπή του να πάνε άφοβα οι πολίτες για μπάνιο – θέση για την οποία, αργότερα ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη – αναφέροντας πως ο ίδιος δε θα κάνει μπάνιο αφού υπάρχει η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr