Κoρovoϊός Τώρα: 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένους. Ξεπέρασε τους 11.000 θανάτους η Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα: Τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή 9 Μαΐου.

Μειωμένοι οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, καθώς παρουσιάστηκαν λιγότερα κρούσματα, λιγότεροι θάνατοι αλλά και μικρότερος αριθμός διασωληνωμένων, σε σχέση με το Σάββατο, στην επίσημη ενημέρωση της Κυριακής. Προφανώς και το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, όπως συμβαίνει πάντα λόγω των λιγότερων τεστ κάθε Σαββατοκύριακο, πλην όμως οι πτωτικές τάσεις σε όλους τους δείκτες αφήνουν μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.428, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 362.004 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 51 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.309 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παρά την αισιοδοξία που έχει προκληθεί από τη σταθεροποίηση κάποιων δεδομένων κι από τη μερική χαλάρωση μέτρων, η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει μεγάλες απώλειες από τη φονική νόσο ξεπερνώντας τους 11.000 θανάτους.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται μια σταθεροποίηση, και αμυδρή βελτίωση σε κάποιους δείκτες, των δεδομένων που αφορούν τον κορονοϊό στη χώρα, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταβάλει βαρύ φόρο αίματος στην πανδημία. Η χώρα μέτρησε επιπλέον 51 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει πλέον τους 11.000.

Για την ακρίβεια, 11.029 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της φονικής νόσου, με τα δεδομένα να δείχνουν πως οι 9.276 εξ αυτών ήταν άνω των 65 ετών. Η ηλικιακή ομάδα 40-64 έχει καταγράψει 1.670 απώλειες ανθρώπων ενώ στις ηλικίες 18-39 ετών έχουν καταγραφεί 80 θάνατοι. Επιπλέον, η χώρα έχει θρηνήσει και τις απώλειες τριών ανήλικων (0-17 ετών) από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την 1η Μαΐου μέχρι και σήμερα, στην Ελλάδα πέθαναν 576 άνθρωποι λόγω του κορονοϊού. Ο μέσος όρος θανάτων δηλαδή σε αυτό το διάστημα ανέρχεται σε 64 την ημέρα, αριθμός που είναι θλιβερός αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι απλά για στατιστικά στοιχεία…

Πηγή : newsbomb.gr