Κορovoϊός Αττική: Νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ κρατά τάμπλετ για να μιλήσει ασθενής με συγγενή της
Www.true.gr

Κορovoϊός Αττική: Νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ κρατά τάμπλετ για να μιλήσει ασθενής με συγγενή της

“Μέλος του ιατρικού προσωπικού κρατά tablet μπροστά σε ασθενή με κορονοϊό κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με συγγενείς στην Εντατική Μονάδα Νοσοκομείου Αθηνών, Ελλάδα, Νοέμβριος 2020”, γράφει η λεζάντα στη φωτογραφία που σκίζει την ψυχή και σου παγώνει το αίμα.

Και είναι ακριβώς αυτό το απάνθρωπο χαρακτηριστικό του ιού. Η μοναχική νοσηλεία και ο μοναχικός θάνατος, μια δοκιμασία και μια κατάληξη για κάποιους λιγότερο τυχερούς.

Ασθενείς απομονώνονται από τους οικείους τους στερούμενοι τη φροντίδα, την επαφή και την αγάπη ενώ οι συγγενείς δεν μπορούν να στηρίξουν τους ανθρώπους τους και αγωνιούν.

Για τους ασθενείς του κορονοϊού και τους συγγενείς τους που δεν μπορούν να τους συντρέξουν, να τους αγγίξουν, να έχουν επαφή μαζί τους, η εμπειρία του νοσοκομείου είναι τουλάχιστον τραυματική.


Γιατροί και νοσηλευτές πέραν των καθηκόντων τους βρίσκουν τρόπους να μετριάσουν αυτόν τον πόνο, την αγωνία και την οδύνη που ζουν και οι δύο πλευρές.

Οι ασθενείς του κορονοϊού δίνουν μάχες έχοντας στο πλάι τους τους ανθρώπους της υγείας στερούμενοι αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους

Πλήθος είναι οι περιπτώσεις που είδαν τη δημοσιότητα από τα νοσοκομεία με ασθενείς και προσωπικό να διοργανώνουν γενέθλια ή να κρατούν το τηλέφωνο φέρνοντας σε επαφή τον ασθενή με τον έξω κόσμο καθησυχάζοντας την αγωνία τους.


Η συγκλονιστική φωτογραφία είναι του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Μιχαηλίδη .

Είναι η στιγμή που μια γυναίκα, ασθενής κορονοϊού, η οποία δίνει μάχη στην ΜΕΘ για να κρατηθεί στην ζωή, μιλά με τους δικούς της ανθρώπους με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Εργαζόμενη του νοσοκομείου κρατά ένα tablet, και στην άλλη άκρη βρίσκεται μια γυναίκα, συγγενής της ασθενούς.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr