Κορωνοϊός: Τέλος η σχολική χρονιά για τους μαθητές στην Νέα Υόρκη – Δεν θα ξανανοίξουν τα σχολεία

Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα παραμείνουν κλειστά για το υπόλοιπο της σχολική χρονιάς, λόγω ανησυχιών σχετικά με τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πριν σήμερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Ο Ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων για μερικές εβδομάδες είναι μη ρεαλιστικό, λόγω του ποσού της προετοιμασίας που απαιτείται για να γίνει με ασφάλεια και πρόσθεσε πως αν ξανανοίξουν τα σχολεία, πολλά θα χρειαστεί να ξανακλείσουν εξαιτίας των μεμονωμένων περιστατικών κορωνοϊού.

«Το να σας πω ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα σχολεία μας για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς είναι επώδυνο, αλλά μπορώ να σας πω, ότι αυτό είναι το σωστό» δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου.

Να σημειωθεί πως ο Μπιλ ντε Μπλάσιο είχε διατάξει το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων στις 16 Μαρτίου προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού με αρχικό στόχο να ανοίξουν ξανά στις 20 Απριλίου. Ωστόσο, ο δήμαρχος είπε ότι σύντομα κατέστη σαφές πως ο στόχος αυτός ήταν μη ρεαλιστικός καθώς η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο hotspot του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.