Κορονοϊός: «Στο 32% ο δείκτης θετικότητας στην Θεσσαλονίκη» λέει ο Κικίλιας!
Www.true.gr

Κορονοϊός: «Στο 32% ο δείκτης θετικότητας στην Θεσσαλονίκη» λέει ο Κικίλιας!

Ζωντανά ενημερώνει ο Βασίλης Κικίλιας για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Τα μέτρα του lockdown, η αγωνία για την κρίσιμη εβδομάδα που διανύουμε και οι ελπίδες σε όλο τον πλανήτη από το… μέτωπο των εμβολίων.

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή αφού ο κορονοϊός εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς και πλέον τα… ραντεβού για επίσημες ενημερώσεις είναι συχνότερα.

Πλέον, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή θα ενημερώνουν οι κ.κ. και Μαγιορκίνης, ενώ κάθε Τετάρτη για το πώς κινείται ο κορονοϊός θα ενημερώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.


Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, η ενημέρωση του υπουργού Υγείας γίνεται μια μέρα νωρίτερα και 24 ώρες μετά το θλιβερό ρεκόρ των 41 νεκρών από τον φονικό ιό. Μαζί του, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Τον λόγο πήρε ξεκινώντας ο υπουργός κι αφού ευχαρίστησε την κυρία Κοτανίδου, μίλησε για τις προκλήσεις της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, ξεκινώντας μια παρουσίαση καρτών με στατιστικά στοιχεία της κατάστασης στην Ελλάδα.


Ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς αναφερόμενος συγκεκριμένα στη συμπρωτεύουσα, ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας στον κορονοϊό είναι 32%!

Αρχικά μίλησε για τις ΜΕΘ που παρέλαβε η κυβέρνηση της αλλά και το πόσες υπάρχουν σήμερα (σ.σ. σχεδόν οι διπλάσιες), ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις επικρίσεις του Προέδρου του στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και να ευχαριστήσει όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην Υγεία για τις προσπάθειές τους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κυρία Κοτανίδου, η οποία με την σειρά της ανέλυσε την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για όλους όσοι έχουν “βάλει πλάτη” στη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr