Κoρoνoϊός: Πότε αναμένεται η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια. Ποιες οι σκέψεις για τη Γ' Λυκείου
Www.true.gr

Κoρoνoϊός: Πότε αναμένεται η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια. Ποιες οι σκέψεις για τη Γ’ Λυκείου

Τι ανέφερε ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου από ότι φαίνεται καθημερινώς δυσκολεύουν τα πράγματα και αυτό φαίνεται μέσα από το αυστηρό lockdown που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση για την μείωση των κρουσμάτων. Επίσης από ότι φαίνεται η άρση του Locdown θα τραβήξει μέχρι τον Φεβρουάριο με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι στα μέσα του μήνα, 15 – 20 Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου.
Κορωνοϊός: Ποια βαθμίδα αναμένεται να ανοίξει
Ειδικότερα σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι «υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου είναι μέσα στα σενάρια». Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι για όσους δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

Για τα όσα έγιναν στα Θεοφάνεια, σχολίασε ότι είναι «πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε. Εικόνες που δείχνετε ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση».

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο» διευκρίνισε. «Ενδέχεται να ληφθούν κάποια στιγμή και πρόσθετα μέτρα, ενδεχομένως λόγω Φώτων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».


Το παράδειγμα της Ισπανίας
«Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μέτρων και λειτουργίας μπορεί να σκεφθεί κάποιος διάφορους συνδυασμούς… Επί παραδείγματι στην Ισπανία τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα επιτρέποντας μια μικρή λειτουργία. Άλλα ωράρια για καταστήματα Α είδους και άλλα για καταστήματα Β είδους. Το μεγάλο εμβόλιο είναι το εμβόλιο» εξήγησε ο καθηγητής.

«Είμαι μάλλον αντίθετος με τη στάση ‘όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά’ ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα μέτρα, και τα δύο έχουν αρνητικές συνέπειες. Βήμα – βήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος χωρίς να είναι καθολικό» ξεκαθάρισε ο επιδημιολόγος.

Τέλος πρόσθεσε, πως η παράταση ενός αυστηρού lockdown κανονικά είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να κρατάει πολύ.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr