Κορονοϊός: Ο λόγος που ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν εμφανίστηκαν στις κάμερες την Κυριακή

Παρότι κάθε απόγευμα στις 6 ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης μας ενημερώνουν για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, κάτι τέτοιο δε συνέβη προχθές την Κυριακή.

Ήταν η πρώτη μέρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η καθημερινή ενημέρωση που δεν βγήκε κανένας να μιλήσει, αρκούμενοι σε μια γραπτή ανακοίνωση. Αυτό όπως διαβάζουμε στο newsbeast.gr, ήταν απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχοντας εμπεδώσει από την ομάδα των επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας ότι τα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα βαίνουν σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε σκόπιμο ότι ήρθε η ώρα να δώσει σε όλους ρεπό προκειμένου να ξεκουραστούν και να δουν για λίγο τις οικογένειές τους.

Εδώ και περίπου ένα μήνα όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονταν καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου ή πραγματοποιούσαν τηλεδιασκέψεις με το πρωθυπουργικό γραφείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να τους έχουν… «ξεχάσει» οι δικοί τους άνθρωποι.

Οπότε ο Πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι την Κυριακή θα μπορούσαν να ξεκουραστούν λίγο.

Βέβαια έγιναν κάποιες απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να βγει η ανακοίνωση, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.