Κoρoνoϊός: Μόλις δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα

Τα μέτρα… φεύγουν σταδιακά, αλλά ο κορονοϊός παραμένει. Τι αναφέρει η επίσημη ενημέρωση που δόθηκε στην δημοσιότητα για τα νέα κρούσματα και τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα μας.

Η χώρα επιστρέφει κάθε… Δευτέρα όλο και πιο κοντά στην κανονικότητα, ωστόσο ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα, Δευτέρα 18.05.2020, επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές γυμνασίου και Α’ – Β’ Λυκείου, ενώ άνοιξαν και τα εμπορικά κέντρα, ενώ σε ακριβώς μία εβδομάδα ανοίγει και η εστίαση. Είπαμε όμως, ο κορονοϊός είναι εδώ και προκαλεί καθημερινά νέα κρούσματα, αν και σχετικά λίγα.

Σήμερα η ενημέρωση που δίνει ο Σωτήρης Τσιόδρας έρχεται γραπτώς και αναφέρει συγκεκριμένα:

“Ανακοινώνονται 2 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2836, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 616 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1473 (51.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 9 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 165 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 47 ήταν γυναίκες (28.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 131684 κλινικά δείγματα.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό”.

Περισσότερα σε λίγο…