Κoρoνoϊός: Μόλις δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα
Www.true.gr

Κoρoνoϊός: Μόλις δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα

Τα μέτρα… φεύγουν σταδιακά, αλλά ο κορονοϊός παραμένει. Τι αναφέρει η επίσημη ενημέρωση που δόθηκε στην δημοσιότητα για τα νέα κρούσματα και τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα μας.

Η χώρα επιστρέφει κάθε… Δευτέρα όλο και πιο κοντά στην κανονικότητα, ωστόσο ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα, Δευτέρα 18.05.2020, επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές γυμνασίου και Α’ – Β’ Λυκείου, ενώ άνοιξαν και τα εμπορικά κέντρα, ενώ σε ακριβώς μία εβδομάδα ανοίγει και η εστίαση. Είπαμε όμως, ο κορονοϊός είναι εδώ και προκαλεί καθημερινά νέα κρούσματα, αν και σχετικά λίγα.


Σήμερα η ενημέρωση που δίνει ο Σωτήρης Τσιόδρας έρχεται γραπτώς και αναφέρει συγκεκριμένα:

“Ανακοινώνονται 2 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2836, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 616 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1473 (51.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 9 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 165 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 47 ήταν γυναίκες (28.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 131684 κλινικά δείγματα.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό”.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr