Κορονοϊός, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός όλα τα σενάρια.
Www.true.gr

Κορονοϊός, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός όλα τα σενάρια.

Κορονοϊός: Μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού αναζητεί η κυβέρνηση και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στο τραπέζι είναι διάφορα σενάρια ενώ οι οδηγοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, εμφανίζονται προβληματισμένοι γιατί θεωρούν ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ότι τηρούνται πράγματι τα μέτρα την ώρα που γίνονται τα δρομολόγια.


Εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία είδαμε τις προηγούμενες μέρες. Αυτές τις εικόνες θέλει να περιορίσει η κυβέρνηση, ειδικά μετά τις 4 Μαΐου, όπου η χώρα θα μπει στη φάση της άρσης των περιορισμών. «Εδώ και τέσσερις με πέντε μέρες ο κόσμος έχει αυξηθεί», αναφέρει στην κάμερα του OPEN οδηγός λεωφορείου με έναν από τους επιβάτες να αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες στα λεωφορεία υπάρχει περισσότερη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Τι θα γίνει με τις ώρες αιχμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Για να επιτευχθεί η αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι οδηγοί, βέβαια, δεν ξέρουν αν κατά τη διάρκεια των δρομολογίων θα ελέγχονται οι αποστάσεις. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει: Η προσέλευση των εργαζομένων σε Δημόσιο και εμπορικά καταστήματα να γίνεται τμηματικά. Γι’ αυτό και η πρόταση του υπουργείου Μεταφορών είναι πώς αν χρειαστεί θα «σπάσει» η προσέλευση σε τρεις διακριτές φάσεις, αντί να έχουμε το μεγάλο κύμα από τις 07:30 έως τις 08:30.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr