Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη των επιδημιολόγων αυτή την ώρα! «Κόκκινες περιοχές» και σχολεία στο τραπέζι

Εκτάκτως συνεδριάζουν αυτή την ώρα οι επιδημιολόγοι και στο τραπέζι τους έχουν τεθεί τα επιδημιολογικά στοιχεία των εξαιρετικά επιβαρυμένων από τον κορονοϊό περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη έχουν μπει στο μικροσκόπιο, ενώ να θυμίσουμε πως οι τρεις αυτές περιοχές, κατέγραψαν 622, 135 και 98 κρούσματα -αντιστοίχως- από τα συνολικά 4.309 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως για τις περιοχές αυτές ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή η… παράταση του λουκέτου στο λιανεμπόριο, το οποίο στην υπόλοιπη Ελλάδα επαναλειτούργησε ήδη από χθες, Δευτέρα 05.04.2021.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επιδημιολόγοι εξετάζουν και τα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο χρονικά έχει τοποθετηθεί -ως στόχος- για την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου, με βασικό «εργαλείο» τα υποχρεωτικά self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κανονικά οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν κάθε Τετάρτη, ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση έγινε εκτάκτως ώστε να τεθούν όλα στο τραπέζι και αύριο, Τετάρτη 07.04.2021, να συνεδριάσει η Ολομέλεια των ειδικών, με στόχο να παρθούν αποφάσεις.

Περισσότερα σε λίγο…