Κορωνοϊός: «Έχουμε ξεμείνει από μάσκες» - Σοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία
Www.true.gr

Κορωνοϊός: «Έχουμε ξεμείνει από μάσκες» – Σοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία

«Νομίζω πως είναι υπερβολή όλη αυτή κατάσταση» λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών

Στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, για τον κορωνοϊό που παίρνει ανησυχτικές διαστάσεις στη γειτονική Ιταλία και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «χθες, μετά την ανακοίνωση όσων γίνονται στην Ιταλία, έχουν αρχίσει οι Έλληνες να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο και να ζητούν μάσκες. Και να είχαμε θα τέλειωναν, δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε την τεράστια ζήτηση».

Ο κ. Λουράντος πρόσθεσε ότι θεωρεί όλα όσα γίνονται υπερβολικά και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ξεμείνει από μάσκες αλλά έχει ξεφύγει και ο ελληνικός λαός. Νομίζω είναι υπερβολή όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργείται. Θέλει όλος ο κόσμος να έχει μάσκες στο σπίτι του για παν ενδεχόμενο».


A woman wearing a sanitary mask walks through a shopping area in Milan, Italy, Monday, Feb. 24, 2020. At least 190 people in Italy’s north have tested positive for the COVID-19 virus and four people have died, including an 84-year-old man who died overnight in Bergamo, the Lombardy regional government reported. (Claudio Furlan/Lapresse via AP)

«Και τα αντισηπτικά εξαντλούνται σιγά – σιγά, και εκεί θα έχουμε πρόβλημα. Ήδη σήμερα κάποιοι φαρμακοποιοί ζήτησαν αντισηπτικά, υπάρχουν ελάχιστες ποσότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό, η ατομική υγιεινή είναι το σημαντικό και όχι οι μάσκες. Οι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί και να αερίζονται, οι άνθρωποι σε απόσταση μεταξύ τους, δεν χρειάζεται να έρχονται κοντά. Ατομική υγιεινή, καλό πλύσιμο στα χέρια. Δεν προστατεύει η μάσκα αυτόν που το φοράει 100%» ανέφερε.

ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr