Κορονοϊός: Δείτε Ζωντανά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά
Www.true.gr

Κορονοϊός: Δείτε Ζωντανά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά

Κορονοϊός: Δείτε live την ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ποιες οικογένειες δικαιούνται το έκτακτο επίδομα 400-850 ευρώ
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.Με Κοινή Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.

Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.Η δαπάνη της ενίσχυσης, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέρχεται σε 8.422.700 ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 63.900 νοικοκυριά, που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο αυτό αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορονοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της υφυπουργού Εργασίας για τη στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Τσιόδρας: Ολοι οι θετικοί αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε μονάδες υγείας της Αττικής – Ελεγχοι ανα διήμερο και χημειοπροφύλαξη στους υπόλοιπους – Είχαν προηγηθεί καταγγελίες ότι δεν τηρούνται τα μέτρα στην κλινική
Σε εκκένωση της κλινικής «Ταξιάρχαι» προχωρούν οι αρχές μετά και τον θάνατο τριών ασθενών από κορωνοϊό. Στην κλινική έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα από την κλινική άλλοι έξι ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊο στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς διαθέτει μονάδα αιμοκάθαρσης για ασθενείς με τη νόσο Covid-19.

Με τους έξι αυτούς ασθενείς ο αριθμός των κρουσμάτων με κορωνοϊό από την κλινική ανέρχεται στους 34 καθώς χθες είχαν ανακοινωθεί 28 κρούσματα.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από την κλινική ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι όλοι οι θετικοί στον κορωνοϊό αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί σε μονάδες υγείας της Αττικής. «Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να παρακολουθούνται στενά τις επόμενες 7 ημέρες. Παρακολουθούνται για πυρετό και πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη ενώ θα υποβάλονται σε εργαστηριακό έλεγχο ανά διήμερο. Είναι πολλοί για να πάνε σε άλλη κλινική» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι 17 ασθενείς που έχουν κριθεί θετικοί στον κορωνοϊό έχουν φύγει από την κλινική ενώ, όπως είπε, «υπάρχουν 17 εργαζόμενοι ασυμπτωματικοί σε καραντίνα στο σπίτι τους». Συνολικά στην κλινική υπήρχαν 116 αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς και 110 προσωπικό από τους οποίους 37 (οι 17 ασθενείς και οι 17 εργαζόμενοι συν τους τρεις νεκρούς) βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με τον κ. Τσιόδρα να μιλά για «σημαντική επιδημία». «Έχουν ληφθεί τα μέτρα θα τους υποστηρίξουμε όπως μπορούμε για να σταματήσει το κακό» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr